Mitä teen, jos naapuri häiritsee?

Kaikissa taloissa kuuluu niin sanottuja normaaliin elämään kuuluvia ääniä. Toisinaan jonkun asukkaan normaalista poikkeava ja muita häiritsevä elämäntapa häiritsee toistuvasti talon muiden asukkaiden elämää.

Tutustu huolellisesti talosi järjestysmääräyksiin. Niissä kerrotaan myös talon hiljaisuusajat. Erityisesti hiljaisuusaikaan yöllä tulee välttää kovien äänien aiheuttamista. Säännöllisesti toistuvasta tai jatkuvasti muiden asumista häiritsevästä metelistä seuraa yleensä huomautus. Mikäli huomautus ei auta, M2 antaa asukkaalle varoituksen vuokrasopimuksen purkamisesta.

Häiriöiden jatkuessa varoituksesta huolimatta käynnistyy häätöprosessi. Häätöön ei siis tarvita useampaa kuin yksi varoitus.

Näin teet häiriöilmoituksen
Mikäli sinua häiritsee naapurisi kovaääninen elämäntapa, siitä voi tehdä ilmoituksen M2-Kodeille. Ilmoitus on aina tehtävä kirjallisena ja pääsääntöisesti vähintään kahden häiriöstä kärsineen henkilön allekirjoittamana. Valituksen tekijöitä ei ilmoiteta valituksen kohteelle.

Häirioilmoituslomake >>

Häiritsevää elämää voi olla esimerkiksi:

  • kovaääninen musiikin soitto
  • toistuvat tappelun ja huudon äänet
  • vieraiden aiheuttama meteli
  • talon yleisissä tiloissa, kuten rapussa ja pihalla metelöiminen

Toimi näin, jos sait varoituksen
Jos sinun elämäntavastasi valitetaan, ole yhteydessä vuokranantajaasi selvitelläksesi asiaa. Jos olet valituksen aiheesta täysin eri mieltä, voit tarvittaessa kirjoittaa oman vastineesi tilanteesta. Oma aktiivisuus asioiden hoitamisessa on hyvä asia, jotta tilanteet saadaan selvitettyä ajoissa.