Miten irtisanon vuokrasopimukseni?

Irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana M2-Kodit on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen. Irtisanomisaika päättyy seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. (Esim. 12.11. irtisanotun asunnon irtisanomisaika päättyy 31.12.)

Vuokralainen ei pysty irtisanomaan määräaikaista vuokrasopimusta.

Asunnon irtisanominen tehdään aina kirjallisesti

Irtisanominen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuton varmistuttua. Voit irtisanoa asunnon sähköisellä lomakkeella tai palauttamalla paperisen lomakkeen M2-Kodeille postitse tai sähköpostitse.

Molempien irtisanottava tai vahvistettava irtisanominen

Jos vuokrasopimuksesi on kahden henkilön nimissä, tulee molempien tehdä sähköinen vuokrasopimuksen irtisanominen tai allekirjoittaa paperinen irtisanomislomake. Molemmat eivät voi täyttää sähköistä ilmoitusta samanaikaisesti, mutta toisen sopijaosapuolen on tehtävä irtisanominen välittömästi toisen sen tehtyä. Jos molemmat päävuokralaiset eivät ole irtisanoneet vuokrasopimustaan sähköisesti 2 tunnin sisällä, ei irtisanomista voida käsitellä.

Jos asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli ja toinen on jäämässä asuntoon, tulee asuntoon jäävän vahvistaa sähköisesti, että koko vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy hänen nimiinsä. Molempien osapuolten on kirjoitettava lisätietokenttään, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja vain toinen muuttaa pois.

M2-Kodit vahvistaa aina irtisanomisen

Kun M2-Kodit on vastaanottanut ja käsitellyt irtisanomisilmoituksesi, tulee siitä aina kirjallinen vahvistus sähköpostitse. Vahvistuksen jälkeen irtisanojalle lähetetään lisäksi vielä erikseen muutto-ohjeet. Jos et saa kirjallista vahvistusta viimeistään kolmen arkipäivän sisällä, ota yhteyttä M2-Kotien Asiakaspalveluun, p. 09 7742 5500, m2.asiakaspalvelu@ysaatio.fi.

Irtisanominen käynnistää uudelleenvuokrauksen

Irtisanomisilmoituksesi käynnistää välittömästi asunnon uudelleenvuokrauksen. Otathan huomioon, että irtisanomista ei pysty myöhemmin perumaan, koska asuntoa on saatettu jo tarjota uusille asiakkaille. Irtisanomisaikana yhteystietosi voidaan luovuttaa asunnosta kiinnostuneille asiakkaillemme, jotta he voivat olla sinuun yhteydessä sopiakseen asuntoon tutustumisesta. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta esitellä asuntoa, pyydämme ottamaan yhteyttä M2-Kotien Asiakaspalveluun, jotta voimme sopia asunnon esittelystä muulla tavoin.

Irtisanomisilmoitus (pdf) >>

Sähköinen irtisanominen >>