Asukasneuvoston kuulumisia

Kaikki M2-Kotien asukkaat ovat tervetulleita talokohtaiseen ja alueelliseen asukastoimintaan. Alueryhmissä käydään läpi oman alueen ajankohtaisia asioita sekä suunnitellaan yhteistä toimintaa ja tapahtumia.

Esittelyssä asukasneuvoston alueryhmien edustajat

M2-Kotien asukastoiminta on kolmiportaista: talokohtaista, alueellista ja valtakunnallista.  Alueryhmän puheenjohtaja vie oman alueensa kuulumiset asukasneuvostoon. Se on asukastoiminnan ylin taso. Asukasneuvosto on asukkaiden ääni myös M2-Kotien hallituksessa.

Asukasneuvoston ensimmäinen nelivuotiskausi on nyt puolivälissä. Tänä aikana se on ollut aktiivisesti luomassa asukastoiminnan raameja. Muun muassa tällaisia konkreettisia asioita asukasneuvosto on tehnyt M2-Kotien asukasviihtyvyyden ja asukastoiminnan edistämiseksi:

ASUKASTOIMINNAN julkilausuma kertoo, miksi M2-Kotien asukastoiminta on tärkeää. Se tiivistää sen, kuinka yhdessä luotu yhteishenki asukkaiden kesken luo asumisviihtyvyyttä. Jokaisella asukkaalla on mahdollisuus osallistua ja olla luomassa parempaa ja viihtyisämpää asumista. M2-henki syntyy yhdessä tekemisestä. Julkilausuman voi lukea asukastoiminnan käsikirjasta.

ASUKASTOIMINNAN KÄSIKIRJA. Asukasneuvosto on ollut mukana laatimassa yhdessä M2-Kotien kanssa Asukastoiminnan käsikirjaa. Siinä on hyödyllistä tietoa kaikille asukkaille ja etenkin talotoimikunnille. Opas on käytännönläheinen tietopankki asukastoiminnasta ja sen järjestämisestä. Käsikirja antaa yksityiskohtaiset suuntaviivat talotoimikuntien työhön.

SAVUTTOMUUDEN EDISTÄMINEN. M2-Kodit on linjannut, että valmistuvat uudet talot ovat kokonaan savuttomia. Niissä tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla ja kaikissa yhteisissä tiloissa. Tupakoinnille on osoitettu aina tietty paikka taloyhtiön pihalla. Asukasneuvosto on ollut edesauttamassa savuttomuuden lisääntymistä uusissa ja vanhoissa taloissa. Savuttomuus on tärkeää asukasviihtyvyyden ja asukkaiden terveyden kannalta.

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?