Opiskelija-asuntoa etsimässä? M2-Kodeilla voit asua myös opiskelujen jälkeen

Opiskelijat voivat hakea M2-Kotien kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Asuminen on turvattu myös jatkossa, sillä meillä saa jatkaa asumista opiskelujen päätyttyä.

M2-Kodeilla on yli 10 000 vuokra-asuntoa yli 30 paikkakunnalla. Moni paikkakunnista on myös opiskelijakaupunki. Kuva: Sampsa Kettunen

Monilla nuorilla on nyt jännittävät ajat edessä. Viimeisetkin opiskelijavalinnat varmistuvat heinäkuussa. Kun opiskelupaikka on löytynyt, mieltä alkaa askarruttaa asuminen. Varsinkin suurissa kaupungeissa voi olla hankalaa löytää kohtuuhintaista opiskelija-asuntoa.

Opiskelija-asuntosäätiöiden asunnot täyttyvät nopeaan tahtiin. Monena syksynä eri paikkakunnilla on jouduttu turvautumaan jopa erilaisiin hätämajoitusratkaisuihin. Ei kovin houkutteleva vaihtoehto isossa elämänmuutoksessa, vai mitä?

Meiltä M2-Kodeilta löytyy sopivia ja markkinahintoja edullisempia asuntoja myös opiskelijoille.

Moni opiskelija saattaakin päätyä tukalassa tilanteessa vuokraamaan asunnon yksityiseltä vuokranantajalta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muitakin vaihtoehtoja on.

On yleinen väärinkäsitys, etteivät opiskelijat olisi oikeutettuja M2-Kotien kaltaisiin ARA-vuokra-asuntoihin, jotka eivät ole virallisia opiskelija-asuntoja. Meiltä M2-Kodeilta löytyy sopivia ja markkinahintoja edullisempia asuntoja myös opiskelijoille, ja vieläpä pääsääntöisesti ilman vuokravakuutta. Kannattaa siis jättää asuntohakemus meille.

Täytä hakemukseen tiedot omasta elämäntilanteestasi mahdollisimman tarkasti. Hakemus on voimassa kolme kuukautta ja sitä voi tänä aikana myös päivittää.

Tutustu M2-Kotien vuokra-asuntoihin ympäri Suomea ja hae jo tänään!

 

Pysyvä koti opiskelijakämpän sijaan

Kimppakämppä Rastilassa on opiskelevien siskojen Liljan (vas) ja Heljän yhteinen koti. Kuva: Maija Astikainen

Koska ARA-vuokra-asuntojen vuokrat määritetään omakustannusperiaatteen mukaan, ne ovat kohtuuhintaisia. Ja mikä parasta, toisin kuin virallisissa opiskelija-asunnoissa, asumisoikeus jatkuu myös opiskelujen päätyttyä. Yksi stressinpaikka vähemmän siis!

Kaikki eivät koe soluasumista tuntemattomien, usein vaihtuvien kämppäkavereiden kanssa itselleen sopivaksi. Yksiön tai pienen kaksion löytäminen voi olla haastavaa, mutta hyvä vaihtoehto soluasumiselle on hakea kimppakämppää yhdessä kaverin kanssa.

Perheasuntoja voidaan tarjota kaveruksille, mikäli kiireellisemmässä asunnontarpeessa olevia asunnonhakijaperheitä ei ole. Asumiskulujen jakaminen on tervetullut vaihtoehto tiukassa opiskelijabudjetissa.

Hyvä vaihtoehto on hakea kimppakämppää kaverin kanssa.

Opiskeluaikana saattaa löytyä elämänkumppani, jolloin asumista koskevat toiveet muuttuvat. Moni opiskelut päättävä haluaa myös entistä tilavamman kodin, etenkin jos työpaikka on löytynyt. M2-Kodeilla asunnon vaihtaminen sopivampaan asuntoon on mahdollista, kun elämäntilanne muuttuu.

M2-Kodeilla on vuokra-asuntoja yli 30 paikkakunnalla, myös opiskelijoille. Tutustu!

 

Lue myös:

Katso  M2-Kotien vinkit vuokra-asunnon etsimiseen.
M2-Kotien asunnossa Helsingin Märssykujalla asustaa kolme opiskelevaa siskosta.

Tags: , ,

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?