Opiskelija-asuntoa etsimässä? M2-Kodeilla voit asua myös opiskelujen jälkeen

On yleinen väärinkäsitys, etteivät opiskelijat olisi oikeutettuja ARA-vuokra-asuntoihin, jotka eivät ole ”virallisia” opiskelija-asuntoja.

M2-Kodeilla on yli 10 000 vuokra-asuntoa yli 30 paikkakunnalla. Kuva: Sampsa Kettunen

Monilla nuorilla on nyt jännittävät ajat edessä: loputkin ensi syksyn oppilaitosten valinnat varmistuvat heinäkuussa. Kun opiskelupaikka on löytynyt, mieltä alkaa askarruttaa asuminen. Varsinkin suurissa kaupungeissa voi olla hankalaa löytää kohtuuhintaista opiskelija-asuntoa.

Opiskelija-asuntosäätiöiden asunnot täyttyvät nopeaan tahtiin, ja monena syksynä on jouduttu turvautumaan jopa erilaisiin hätämajoitusratkaisuihin. Ei kovin houkutteleva vaihtoehto isossa elämänmuutoksessa, vai mitä? Joko olet tutustunut M2-vuokra-asuntoihin?

Moni opiskelija saattaakin päätyä tukalassa tilanteessa vuokraamaan asunnon yksityiseltä vuokranantajalta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että muitakin vaihtoehtoja on. On nimittäin yleinen väärinkäsitys, etteivät opiskelijat olisi oikeutettuja ARA-vuokra-asuntoihin, jotka eivät ole ”virallisia” opiskelija-asuntoja.

M2-Kodeilta löytyy sopivia ja markkinahintoja edullisempia asuntoja myös opiskelijoille, ja vieläpä pääsääntöisesti ilman vuokravakuutta.

Pysyvä koti opiskelijakämpän sijaan

Kimppakämppä Rastilassa on opiskelevien siskojen Liljan (vas) ja Heljän yhteinen koti. Kuva: Maija Astikainen

Kaikki eivät koe soluasumista tuntemattomien, usein vaihtuvien kämppäkavereiden kanssa itselleen sopivaksi. Yksiön tai pienen kaksion löytäminen voi olla vaikeaa nykyisessä asuntotilanteessa, mutta hyvä vaihtoehto on hakea kimppakämppää kaverin kanssa.

Perheasuntoja voidaan tarjota kaveruksille, mikäli kiireellisemmässä asunnontarpeessa olevia asunnonhakijaperheitä ei ole. Asumiskulujen jakaminen on tervetullut vaihtoehto tiukassa opiskelijabudjetissa.

Koska ARA-vuokra-asuntojen vuokrat määritetään omakustannusperiaatteen mukaan, ne ovat kohtuuhintaisia. Ja mikä parasta, toisin kuin virallisissa opiskelija-asunnoissa, asumisoikeus jatkuu myös opiskelujen päätyttyä. Yksi stressinpaikka vähemmän siis!

Opiskeluaikana saattaa löytyä elämänkumppani, jolloin asumista koskevat toiveet muuttuvat.

Moni opiskelut päättävä haluaa myös entistä tilavamman ja tasokkaamman kodin, varsinkin silloin, kun vastavalmistunutta odottaa omaa koulutusta vastaava työpaikka. M2-Kodeilla asunnon vaihtaminen sopivampaan, oli se sitten pienempi tai suurempi, on mahdollista, kun elämäntilanne muuttuu.

M2-Kodeilla on vuokra-asuntoja yli 30 paikkakunnalla, myös opiskelijoille. Tutustu!

Lue myös:
M2-Kodissa Helsingin Märssykujalla asustaa kolme opiskelevaa siskosta.

Tags: , ,

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?