M2-Kodit avasi kaikille avoimen pop up -työtilan

Toukokuun lopulla avattiin Helsingin Jätkäsaaressa M2-Kotien vuokra-asunnossa väliaikaisen pop up -tilan, Uuras Hofficen. Hoffice on lyhennelmä sanoista Home ja Office ja se perustuu alun perin ruotsalaisten kehittämään menetelmään, jossa toisilleen vieraat ihmiset kokoontuvat tekemään etätöitä jonkun kotiin. Uuras Hoffice on avoinna kaikille niille, joille oma kiinteä työpiste ei ole välttämätön, osoitteessa Juutinraumankatu 10, katutaso. Tila on avoinna 24.5.–23.6. ma-pe klo 10-18. Hofficesta löytyy ilmainen nettiyhteys.

Asukkaiden työnteon ja työllistymisen edistäminen on yksi tavoite, jolla M2-kodit vahvistaa edelläkävijyyttään urbaanin, kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tarjoajana. Asuminen on hyvän elämän edellytys ja viime vuosina on alettu kiinnittää huomiota muun muassa asumisen yhteisöllisyyden edellytyksiin.

M2-Kodit tutkii yhteistyössä Demos Helsingin kanssa konkreettisesti kokeillen vuokranantajan mahdollisuuksia toimia linkkinä ihmisten ja muuttuvan työelämän välillä. Kokeilujen yhteydessä tarjotaan uusia mahdollisuuksia tehdä töitä, kuten esimerkiksi työtiloja kodin läheisyydessä sekä tutustuttamista mikrotyön, jakamistalouden ja itsensä työllistämisen mahdollisuuksiin.

– Vaikeasti ennakoitavilla työmarkkinoilla on tarpeen huolehtia, etteivät pieni- ja keskituloiset ajaudu elämässään liian ahtaaseen asemaan. Siksi työnteon uusien mahdollisuuksien kehittäminen osana asumiskonsepteja on luontevaa, asukaskoordinaattori Kaisa Nisula M2-Kodeilta kertoo.

Uuras Hofficen lisäksi M2-Kodit ja Demos Helsinki järjestää 31.5. “Maailman pienimmät uuden työn messut”, jossa kaikki kiinnostuneet yhdessä alustatalouden ja mikrotyön suomalaisten toimijoiden kuten Woltin, Ukko.fi:n, Mopin, Workpilotsin ja työosuuskunta Lilithin kanssa pääsevät keskustelemaan uusista työn tekemisen malleista, niiden mahdollisuuksista ja haasteista.

 

Avoin työtila Uuras Hoffice 24.5.–23.6. Auki arkisin klo 10-18, Juutinraumankatu 10 A 62, Helsinki
https://www.facebook.com/events/678239958983212/

Maailman pienimmät uuden työn messut 31.5. Klo 17:30-20:00, Jätkäsaari, Helsinki
https://www.facebook.com/events/1036955176352879/

 

Lisätietoja: Eero Untamala, Y-Säätiö/M2-Kodit, kehittämiskoordinaattori, etunimi.sukunimi@ysaatio.fi

Kaisa Nisula, Y-Säätiö/M2-Kodit, asukaskoordinaattori, etunimi.sukunimi@ysaatio.fi

Sampsa Kettunen, Y-Säätiö/M2-Kodit, projektipäällikkö, etunimi.sukunimi@ysaatio.fi