Tulemalla mukaan M2-talotoimikuntaan voit vaikuttaa oman talosi toimintaan, tutustua naapureihin ja ideoida yhteisiä tapahtumia.

M2-Kotien talotoimikuntaan voi hakea kuka tahansa asukas. Kaikki yhteisestä viihtyvyydestä kiinnostuneet toivotetaan lämpimästi mukaan. Toiminnassa pääsee vaikuttamaan esimerkiksi siihen, miten yhteisiä tiloja ja pihoja käytetään ja sisustetaan.

Talotoimikunnassa tutustut oman talosi muihin asukkaisiin ja parhaassa tapauksessa solmit uusia ystävyyssuhteita. Helsingissä sijaitsevan Jätkäsaaren Jallukan talotoimikunnan puheenjohtajan, Jan Noposen mukaan parasta talotoimikunnassa on se, että pääsee luomaan omaan kotitaloon viihtyisän elinympäristön.

“Sisustimme uuden talomme kerhohuoneen yhdessä talotoimikuntamme kanssa. Hankimme sohvat, pöydät, kahvinkeittimet ja muuta tarpeellista. On hienoa nähdä miten ihmiset ilahtuivat ja käyttävät kerhohuonetta”, Noponen kertoo.

Pihajuhlia, viljelylaatikoita ja saunavuorojen vaihtoa

Talotoimikunnan jäsenet voivat ehdottaa toiminnaksi omia ideoitaan. Yhdessä voidaan järjestää esimerkiksi pihajuhlat, myyjäiset, perustaa taloyhtiön oma Facebook-ryhmä saunavuorojen vaihtoon tai kerätä innostunut porukka kunnostamaan viljelylaatikot yhteiselle pihalle.

Talossa asuvilla saattaa olla ideoita, jotka eivät välttämättä tulisi isännöitsijällä edes mieleen, mutta vaikuttavat suoraan asumisviihtyvyyteen ja arjen sujuvuuteen. Esimerkiksi Jallukan talotoimikunnassa ehdotettiin, että pesutuvan kolmesta koneesta yksi olisi asukkaiden käytössä ilman ajanvarausta. Koneet olivat harvoin, jos koskaan yhtä aikaa käytössä ja tällä muutoksella saatiin joustoa talon asukkaiden arkeen.

Halu vaikuttaa ratkaisee

M2-Kotien talotoimikuntaan kuuluminen perustuu täysin vapaaehtoisuudelle. Talotoimikunta kokoontuu noin kerran kuukaudessa, jolloin hoidetaan asioita, joista tarvitsee tehdä pöytäkirja. Puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan tehtävien hoidossa saattaa kulua enemmänkin aikaa, mutta toiminnassa voi olla mukana omien resurssien mukaan.

Monet asiat hoituvat esimerkiksi talotoimikunnan yhteisissä WhatsApp-keskusteluryhmissä hyvin joustavasti. Halu vaikuttaa, ja aktiivinen ote tekemiseen ovat piirteitä, joita talotoimikunnan jäsenissä arvostetaan.

Miten mukaan?

Voit hakea mukaan taloyhtiösi talotoimikuntaan olemalla yhteydessä nykyiseen puheenjohtajaan. Talotoimikuntasi yhteystiedot löytyvät rappukäytävän ilmoitustaululta. Voit myös tulla tutustumaan talotoimikunnan kokoukseen vaikka et vielä kuuluisi siihen. Jos aikasi ei riitä talotoimikunnassa toimimiseen, voit silti olla mukana järjestämässä vaikka yksittäisiä tapahtumia tai ainakin mukana osallistujana.

Teksti: Linda Mustakari

Tags: ,

Mitä mieltä olit tarinasta?