M2-Kodissa asuva Sisi kertoo, miten hän asuu. ”On kiva, että huonekalut merkitsevät jotain. Monet kalusteeni ovat isäni perintöä, kuten persialainen matto ja valkoinen nojatuoli.”

”Kotona pitää voida elää ja olla mukavasti. Kaverini ovat usein täällä yötä, ja on tärkeää, että hengailu on helppoa. On myös kiva, että huonekalut merkitsevät jotain. Monet kalusteeni ovat isäni perintöä, kuten persialainen matto ja valkoinen nojatuoli.

Kun isäni kuoli, sanoin kahdelle veljelleni, että te voitte ottaa kaikki muut kalusteet, mutta minä otan maton. Äitini on Iranista, joten matolla on myös kulttuurinen merkitys. Muut kalusteet ovat nettikirppiksiltä, Tori.fi:stä ja Facebookista. Etsin aina ensin kirppiksiltä, kun olen hankkimassa jotain, uutta ei tarvitse ostaa. Ihmiset sisustavat kotiaan niin paljon, että myynnissä on todella hyvää kamaa, ja edullisesti, kallein huonekalu on ollut 150 euroa. Tykkään myös tuunata kalusteita itse. Viimeisimpänä tein makuuhuoneeseen höyhenlampun.

Olen muuttanut useasti ja asunut Varsovassa, Malmössä ja Helsingissä. Tavarat eivät ole minulle tärkeitä, voisin luopua melkein mistä vaan. Mutta persialaisesta matosta en, sillä on minulle tunnearvoa. Koti on vielä keskeneräinen, tavarat löytävät paikkansa ajan kuluessa.”

Asukas: Sisi Palomäki, 26
Asuinpaikka: Pihlajisto, Helsinki
Asunto: 2 H+K, 51,5 m2
Muuttanut taloon: Helmikuussa 2017

Kuva: Krista Keltanen

Tags: ,

Mitä mieltä olit tarinasta?