Uusia M2-vuokra-asuntoja Martinlaaksoon

Vantaan Martinlaaksossa sijaitsevassa Laajaniitynkuja 5:ssä käynnistyy helmikuun aikana 119 kohtuuhintaisen ARA-vuokra-asunnon rakentaminen. Kohteeseen valmistuu vaiheittain kolme uutta 8-kerroksista kerrostaloa sekä paikoituskansi. Koko kohteen arvoitu valmistumisaika on kevät 2019.

Martinlaakson ostoskeskuksen ja juna-aseman läheisyydessä sijaitseva Laajaniitynkuja 5 on Y-Säätiön omistaman M2-Kotien tähänastisista täydennysrakennuskohteista isoin. Uudisrakennuksien tieltä tontilta purettiin yksi kolmikerroksinen kerrostalo syksyllä 2016. Olemassa olevia kerrostaloja tontille jää neljä.

– Täydennysrakentamisella pyrimme osaltamme helpottamaan pääkaupunkisudun asuntopulaa lisäämällä asuntotuotantoa valmiiden hyvien palveluiden ja liikenneyhteyksien varteen ilman, että se tapahtuu kohteen viihtyvyyden kustannuksella. Täydennysrakentamisen kompastuskivi on usein pysäköintipaikat, mutta tässä hankkeessa sekin saatiin ratkaistua hienosti, ARA-raamien sisällä, Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman kertoo.

Uusiin Laajaniitynkuja 5:n taloihin valmistuu nykyaikaisia, parvekkeellisia yksiöitä, kaksioita ja kolmioita. Lisäksi kahden talon väliin rakennetaan tontin kaikkien asukkaiden yhteiskäyttöön asukasolohuone, jossa on viihtyisän yhteistilan lisäksi saunatilat.

– Toivomme, että asukasolohuone tulee aktiiviseen käyttöön ja se tuo yhteiskunnallisessa keskustelussa peräänkuulutettua yhteisöllisyyttä asumiseen, kohteen projektipäällikkö Riku Lehtiö sanoo.

Hankkeen yhteydessä olemassa olevien talojen lämpöenergiankulutusta lasketaan ja asumisviihtyvyyttä parannetaan Leanheat-konseptin mukaisesti, jossa lämpötilan säätö optimoidaan jatkuvasti oppivan tekoälyn avulla. Leanheat-konseptin on kehittänyt suomalainen Leanheat Oy.

Kohteen pääurakoitsijana toimii Varte Oy. Kohteen arkkitehtisuunnittelmat on laatinut Arkkitehdit Q4 Oy.