Asumisneuvonta on alkanut M2-Kodeilla kehittämishankkeena

M2-Kodeilla toimii kolme asumisneuvojaa, joiden puoleen asukkaat voivat kääntyä, kun tarvitsevat neuvoja asumisen eri asioihin.

M2-Kodeilla on aloittanut huhtikuussa 2016 kolme asumisneuvojaa, joiden puoleen asukkaat voivat kääntyä, kun tarvitsevat neuvoja asumisen eri asioihin. Tällä hetkellä asumisneuvojat palvelevat Tampereen, Lahden ja Helsingin alueilla ja yksittäisissä muissa kohteissa pääkaupunkiseudulla. Lisäksi annetaan yleistä asumisen kysymyksiin liittyvää puhelin- ja sähköpostineuvontaa valtakunnallisesti.

Jo kahden kuukauden rästissä olevat vuokrat antavat perusteen häädölle, joten pitkittämällä tilanne vain mutkistuu. Asumisneuvojan kanssa voit selvittää vuokranmaksuasioita, asumistuen ja muiden etuuksien hakemista sekä talouden hallintaa.

Jokaisella on oikeus mukavaan kotiin, jossa viihtyy. Asumisneuvoja opastaa kodin puhtaanapidossa, jätehuollossa, energian järkevässä käytössä ja muissa kodin huolenpitoon liittyvissä asioissa.

Naapurisovun ihanuutta ei välttämättä tajua ennen kuin sen menettää. Erimielisyydet kannattaa ratkoa heti kun niitä tulee. Asumisneuvoja voi auttaa erimielisyyksien selvittelyssä tai pyytää apua Naapuruussovittelun keskuksesta.

Asumisneuvojat voivat myös olla yhteydessä sinuun näissä asioissa.

ARAn rahoittama asumisneuvonta-hanke toteutuu ajalla 2016-2019 ja sen tavoitteena on kehittää M2-Koteihin asumisneuvonnan malli. M2-Kotien asuntokanta on kasvanut voimakkaasti. Vuokrien kohtuuhintaisuuden turvaamiseksi ja samalla asukkaiden asunnottomuuden torjumiseksi asumisneuvontamallin kehittäminen on ajankohtaista ja erittäin tärkeää.

 

Yhteystiedot:

M2-Kodit asumisneuvojat

Sara Juntunen, Helsinki, 09 424 116 36

Emilia Markkula, Helsinki, 09 424 116 35

Anu Rantanen, Tampere ja Lahti, 09 424 116 34

asumisneuvonta@ysaatio.fi


Mitä mieltä olit aiheesta?