Yhdelle nuorelle vielä paikka asumiskokeilussa Kannelmäessä

Nuoret saavat kohtuuhintaisen vuokra-asunnon lisäksi mahdollisuuden tehdä töitä osa-aikaisesti.

M2-Kodit ja Oman Muotoinen Koti -hanke käynnistivät 2016 uudenlaisen asumisen kokeilun, johon etsitään 18–25-vuotiaita asunnon tarpeessa olevia nuoria. Valittavat nuoret saavat kohtuuhintaisen vuokra-asunnon lisäksi mahdollisuuden tehdä töitä osa-aikaisesti.

Työtehtävät ovat saman kiinteistön asukkaita auttavia tehtäviä. Niitä voivat olla esimerkiksi tietotekninen apu, lastenhoito, tapahtumien järjestäminen tai vanhusten kanssa ulkoilu. Työt suunnitellaan yhdessä muiden asukkaiden kanssa. Työstä maksetaan palkkaa 250 €/kk.

Kokeiluryhmässä Helsingin Kannelmäessä on tilaa vielä yhdelle nuorelle. Kokeilua aiotaan kuitenkin tulevaisuudessa laajentaa muihin kohteisiin, jolloin paikkoja tulee lisää.

Kokeilu käynnistyy 9.1.2017, jolloin asukkaat pääsevät muuttamaan asuntoonsa. Vuokrasopimus ulottuu 31.12.2017 saakka, jolloin kokeilu päättyy.

”Kiinnostuin tästä hankkeesta koska asumisen ja työn yhdistäminen on minusta hyvä ajatus ja koen naapuriavun ja osallisuuden lisäämisen arjessa tärkeäksi asiaksi”, sanoo ryhmään valitty Laura Kuuluvainen, 22, joka odottaa tulevalta mielenkiintoisia kokemuksia ja kohtaamisia sekä mahdollisuutta kivojen ja hyödyllisten projektien toteuttamiseen.

Eritreasta kotoisin oleva Shum Omar, 22, tykkää olla tekemisissä vanhusten kanssa, koska hänen mielestään nuorilla on heiltä paljon opittavaa. Omar on tällä hetkellä harjoittelussa kirjastossa digitalkkarina ja saman tyylinen muiden asukkaiden teknisenä tukena toimiminen kiinnostaa häntä myös alkavassa kokeilussamme.

Lue koko artikkeli ja ryhmän jäsenten haastattelu Oman muotoisen kodin sivuilta.

  • Sijainti: Kannelmäki (Pasuunakuja 1)
  • Huoneiston koko: 60,5 m2
  • Vuokra: 784 €/kk (sisältää veden ja laajakaistan)

Tutustu kiinteistöön tästä

Myös muita asuntovaihtoehtoja on tulossa.

Hae kokeiluun täyttämällä lomake

Muista tehdä myös asuntohakemus

Kokeilu tehdään yhteistyössä Y-Säätiön, M2-Kotien ja Oman muotoinen koti -hankkeen kesken.

Lisätietoja:

Kaisa Nisula, Y-Säätiö, Puh. 040 723 3498, kaisa.nisula@ysaatio.fi
Miki Mielonen, Oman muotoinen koti -hanke, Puh. 040 638 6221, miki.mielonen@hel.fi

Tags:

Mitä mieltä olit aiheesta?