Kohtuuhintaisia vuokrakoteja Oulunkylään

M2-Kodit on mukana Viisaan liikkumisen korttelihankkeessa Helsingin Oulunkylässä. Rakennutamme kortteliin 82 ARA-vuokra-asuntoa.

M2-Kodit Maaherrantie

Y-Säätiön omistama M2-Kodit ja SATO ostivat vuonna 2019 VR Groupilta tontin, jolle valmistuu yli 500 asuntoa. M2-Kodit rakennuttaa osoitteeseen Maaherrantie 30 82 erikokoista ARA-vuokra-asuntoa, joiden rakentaminen on nyt alkanut.

Kaikki M2-Kotien rakentamat uudiskohteet ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi niiden asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa sekä varallisuusrajoja.

M2-Kotien kerrostalo Oulunkylässä
Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan vuoden 2022 lopussa. Havainnekuva Jaakkola Arkkitehdit.

Korttelin asukkaat eivät tarvitse omaa autoa

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on toimivat julkiset liikenneyhteydet. Tästä juontaa alueen nimi Viisaan liikkumisen kortteli. Julkiset kulkuyhteydet ovat erinomaiset, sillä lyhyen kävelymatkan etäisyydeltä löytyvät sekä Oulunkylän juna-asema että poikittaislinja Raide-Jokerin pysäkki.

“Maaherrantie 30 on esimerkki toimivasta kaupunkiasumisesta, jossa auton omistaminen ei ole lainkaan välttämätöntä. Erinomaisten julkisten liikenneyhteyksien lisäksi asukkailla on mahdollisuus myös talon yhteiskäyttöautoihin, joita he voivat vuokrata käyttöönsä”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Uudet asukkaat pääsevät muuttamaan taloon loppuvuodesta 2022.

Alueen kaavasuunnitelman on laatinut SATO yhdessä kaavoituksen pohjaksi järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtitoimisto Huuhtanen HMV Oy:n kanssa.

M2-Kotien kerrostalon on suunnitellut Jaakkola Arkkitehdit. Pääurakoitsijana toimii SSA Project Oy.

Tags: , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?