Lahdenperänkatu 6 mukana kierrätyskisassa Tampereella

Pirkanmaan jätehuollon Kuuluuks Tää Tänne? -kilpailussa tavoitteena on sekajätteen vähentäminen.


Pirkanmaan Jätehuolto on haastanut 40 paikallista kiinteistöä Kuuluuks Tää Tänne? -kilpailuun, jossa tavoitteena on sekajätteen vähentäminen. Yksi kilpailuun haastetuista on M2-Kotien Rantaperkiössä sijaitseva talo Lahdenperänkatu 6.

Lokakuun alussa käynnistyi vuoden mittainen kilpailu, jossa noin 40 tamperelaista kiinteistöä ja 3200 asuntoa kilpailevat sekajätteen vähentämisestä. #KuuluuksTääTänne -kilpailussa talot kilpailevat toisiaan vastaan, ja tulokset mitataan punnitsemalla sekajätteet. Pirkanmaan Jätehuolto toteuttaa kilpailun yhdessä Kiivisio Osuuskunnan kanssa.

Roskien lajittelu on yksi yleisimmistä naapurustossa kiistaa aiheuttavista aiheista, joten se kiinnostaa ihmisiä, kertoo M2:n isännöitsijä Markku Korpisaari. Lahdenperänkadun asukkaat ovatkin haasteesta innoissaan.

Vuoden päästä selviää, mikä kiinteistö on jätteen vähentämisen ja lajittelun mestari. Voittaja on se kiinteistö, joka on tuottanut vähiten sekajätettä suhteessa asukasmääräänsä. Lisäksi palkitaan sen kiinteistön asukkaat, jotka ovat kilpailun aikana vähentäneet jätemääräänsä eniten mitatusta lähtötasosta. Asukkaita motivoidaan kisaan vuoden aikana jaettavilla infopaketeilla.

Kilpailun kulkua voi seurata: www.facebook.com/kuuluukstaatanne

roskiten-tarrat-002

 


Mitä mieltä olit aiheesta?