Lisää uusiutuvaa energiaa – Viisi M2-kiinteistöä liitetään maalämpöön

Vuoden loppuun mennessä yhteensä viisi tähän saakka öljyllä, maakaasulla tai sähköllä lämmennyttä kiinteistöä liitetään maalämpöön. Tavoitteena on säästää kiinteistön lämmityskustannuksissa ja lisätä uusiutuvan energian käyttöä.

M2-Kodit - valitettavasti juttuun liittyvä kuva puuttuu

Tämän vuoden loppuun mennessä yhteensä viisi M2-Kotien tähän saakka öljyllä, maakaasulla tai sähköllä lämmennyttä kiinteistöä liitetään ympäristöystävälliseen maalämpöön. Tavoitteena on säästää kiinteistön lämmityskustannuksissa ja alentaa hoitokuluja.

Maalämpöön siirtyvät seuraavat kohteet:

Kaikki talot ovat pienkerrostaloja tai rivitaloja ja sijaitsevat kaupunkien keskustojen ulkopuolella. Maalämpökaivoja ei saa rakentaa mihin tahansa – Kunnat määrittelevät, millä alueilla maalämpökaivoja saa olla ja ne vaativat toimenpideluvan.

Maalämmön käyttöönotto vaatii alkuun investointeja, mutta se muodostuu käytössä huomattavasti kaukolämpöä edullisemmaksi. Maalämpöjärjestelmä vaatii myös vähemmän huoltoa kuin esimerkiksi perinteinen öljylämmitys. M2:n viidessä kohteissa lämpöenergian järjestelmä oli muutenkin tulossa elinkaarensa päähän, joten ympäristöystävällisempään lämmitykseen siirtyminen tapahtuu juuri oikeaan aikaan. M2-Kotien maalämpökohteet ovat etävalvonnassa, jolloin lämpötilan säätäminen tarpeen vaatiessa on helppoa.

Tiesitkö: Maalämpö on maaperän tai veden massaan varastoitunutta uusiutuvaa lämpöenergiaa. Maaperä säilyttää lämpötilan hyvin muutaman metrin syvyydessä – Talvella maaperä on huomattavasti lämpimämpää kuin ulkoilma. Maalämpöjärjestelmällä kerättyä energiaa voidaan käyttää rakennusten, käyttöveden ja sisäilman lämmittämiseen.

Tags: ,

Mitä mieltä olit aiheesta?