Lisää vuokranalennuksia viiteen kohteeseen Espooseen, Hyvinkäälle ja Porvooseen

Vuokranalennukset astuvat voimaan lokakuussa, ja asukkaille ilmoitetaan muutoksesta henkilökohtaisesti.

Y-Säätiön omistama Kiinteistö Oy M2-Kodit laski heinäkuussa noin 1 500 asunnon vuokraa useilla paikkakunnilla. Nyt alennuksia tehdään vielä viidessä kohteessa ja 255 asunnossa, jotka sijaitsevat Hyvinkäällä, Espoossa ja Porvoossa. Vuokranalennukset astuvat voimaan lokakuussa, ja asukkaille ilmoitetaan muutoksesta henkilökohtaisesti.

Vuokrat laskevat seuraavissa kohteissa:

  • Tornipolku 5, Porvoo
  • Klariksentie 2, Espoo
  • Huvilinnanmäki 7, Espoo
  • Männikkötie 3, Hyvinkää
  • Männikkötie 5, Hyvinkää

Elo- ja lokakuussa voimaan astuvat vuokranalennukset ovat asuntoa kohti 0,50-1,50 euroa neliömetriltä. Neliövuokran alennus koskee kokonaisia kiinteistöjä, joiden jokaisen asunnon vuokraa lasketaan. Tämä voi tarkoittaa jopa yli sadan euron alennusta asunnon kokonaisvuokrassa.

Vuoden 2016 aikana M2-Kotien vuokria alennetaan yhteensä noin 3 miljoonalla eurolla. Ensi vuoden vuokria ei nosteta koko M2:n asuntokannassa lainkaan.

Pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa on huutava pula kohtuuhintaisista vuokra-asunnoista. Y-Säätiön tavoitteena on ollut viimeisten vuosien aikana kasvattaa asuntokantaa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen eli M2-Kotien osalta. Tavoitteeseen on päästy hankkimalla asuntoja ja kiinteistöjä muilta toimijoilta. Osassa M2:n hallintaan siirtyneitä kohteita vuokrataso on ollut korkeampi kuin tyypillisesti kohtuuhintaisissa ARA-vuokra-asunnoissa.

”Analysoimme huoneistokohtaisia vuokria kaikissa omistuksessamme olevissa kohteissa ja vertasimme niitä ARA-vuokriin sekä markkinavuokriin. Totesimme, että asunnoissa on osittain liian korkeat vuokrat, jotta niitä voisi kutsua kohtuuhintaisiksi”, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

 


Mitä mieltä olit aiheesta?