M2-Kotien asukastoiminta käynnistettiin Helsingissä

18.5. järjestettyyn asukastilaisuuteen osallistui noin 70 pääkaupunkiseudun ja Järvenpään alueen M2-talotoimikuntien puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa

M2-asukastoiminta käynnistettiin 18.5. Helsingissä. Tilaisuuteen osallistui noin 70 pääkaupunkiseudun ja Järvenpään alueen talotoimikuntien puheenjohtajaa ja varapuheenjohtajaa. M2-asukastoiminta käynnistetään myös muualla Suomessa kesän aikana.

Y-Säätiöllä on ollut aikaisemmin pienimuotoista asukastoimintaa, mutta asuntokannan laajennuttua sekä asukastoiminnan että asukashallinnon rakenteita pitää vahvistaa. Lisäksi halutaan luoda toimintamalli, jolla varmistetaan asukasdemokratian toteutuminen.

– Haluamme tehdä asukastoimintamallista asukkaiden ja M2:n yhteisen. Siksi haluamme kuulla asukkaiden ideoista ja mietteistä jo toimintamallin rakentamisvaiheessa, asukashallintopäällikkö Marja Dahl kertoo.
– Olennaista on, että sekä suunnittelemme että teemme asioita yhdessä. Runsas keskustelu ja kysymykset Helsingin tilaisuudessa osoittaakin sen, että olemme oikeilla jäljillä.

Laadukasta asumista ja uusia ystäviä

Asukastoimintaan osallistuminen kannattaa. Sen avulla luodaan me-henkeä talojen toimintaan. Siinä sivussa voi saada uusia ystäviä, oppii mahdollisesti uusia taitoja tai voi jakaa tietoja ja osaamista.

– Yksi tärkeä seikka asukastoiminnassa on myös hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Haluamme luoda yhteisöjä, joissa kaikki ovat tuttuja keskenään, eikä kenenkään tarvitse olla yksin – ellei itse niin halua, Dahl sanoo.

Asukkaiden lisäksi asukastoiminnalla halutaan myös edistää laadukasta asumista ja kohtuuhintaisuutta. – Kun talosta pidetään yhdessä hyvää huolta, esimerkiksi energia- ja jätehuollon kustannuksia voidaan pitää paremmin aisoissa ja näin edistää kohtuuhintaista asumista.

Kaikkea kivaa tulossa

Dahl kertoo, että vaikka asukastoimintaa M2-Kodeissa ollaan vasta käynnistämässä, monta idea-aihiota on jo polkaistu toteutuksen tasolle. Kesällä on tulossa muun muassa purjehduksia 14–19-vuotiaille nuorille, syksylle on suunnitteilla ympäristökoulutusta ja -tapahtumia. Ideoita siitä, minkälaista toimintaa asukkaat toivovat, kerätään alkaneista asukastoiminnan tilaisuuksista.

Mikäli asukastoiminta kiinnostaa, kannattaa ottaa yhteyttä omaan talotoimikunnan puheenjohtajaan.

 

Lisätietoja: Marja Dahl, asukashallintopäällikkö, etunimi.sukunimi@ysaatio.fi


Mitä mieltä olit aiheesta?