M2:n kohtuuhintaisia asuntoja kohta 30 kunnassa

Eniten M2-koteja on Helsingissä, mutta M2:lla on vahva jalansija myös Lahden ja Tampereen seudun asuntomarkkinoilla.

M2-Kodit - valitettavasti juttuun liittyvä kuva puuttuu

Tämän vuoden huhtikuussa lanseeratulla M2-Kodit-yhtiöllä on kohtuuhintaisia ARA-vuokra-asuntoja jo 29 paikkakunnalla. Lista kasvaa loppuvuodesta, kun Kangasalle rakentuva uudiskohde avaa ovensa uusille asukkailleen.

Eniten asuntoja M2-Kodeilla on siellä missä tarvekin on tällä hetkellä suurin eli pääkaupungissa. Helsinki on kasvava kaupunki, jonka väestömäärän ennustetaan nousevan peräti 700 000:en vuonna 2028. Työpaikkojen ja opiskelumahdollisuuksien perässä muutetaan usein myös Vantaalle, jossa asuntoja M2:lla on noin 1500. Naapurissa Espoossa taas on 640 M2-kotia.

Kolmanneksi suurin M2-Kotien paikkakunta Helsingin ja Espoon jälkeen on kuitenkin Lahti.

Lahdesta on hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiseudun työpaikoille, minkä lisäksi se on oman alueensa liike-elämän ja kulttuurin keskus.

M2-Kodeilla on vahva jalansija myös Tampereella ja Pirkanmaan pienemmissä lähikunnissa sekä Oulussa. Oulussa vuokramarkkinat ovat haastavat Oulun seudun yritystoiminnan vähentyessä. Eri toimijoiden vuokra-asunnoista on joillakin Oulun alueilla jopa ylitarjontaa, vaikka Oulu onkin opiskelijoiden ja lähiseutujen työntekijöiden kannalta edelleen erittäin houkutteleva.

”Suurten yritysten lähteminen pois Oulun seudulta näkyy vuokraustilanteessa. Uskomme kuitenkin siihen, että uutta yritystoimintaa ja työpaikkoja syntyy alueelle tulevina vuosina lisää. Opiskelijoilla on intressit jäädä kotiseudulleen myös työelämään siirtyessä. Silloin myös kohtuuhintaisille asunnoille on tarvetta”, vuokraustoiminnan johtaja Eeva Tammisalo toteaa.

Tampereella vuokramarkkinoilla näkyy taas opiskelijoiden merkittävä osuus vuokralaisissa. Opiskelijat eivät usein asu samassa asunnossa pitkään, vaan asunnosta muutetaan herkästi pois elämäntilanteiden vaihtuessa, erityisesti kesän kynnyksellä. Syksyisin vuokra-asuntojen kysyntä kasvaa merkittävästi, kun uusille opiskelijoille täytyy löytyä katto pään päälle lyhyellä varoitusajalla.

”Jos asuntoa ei löydy Tampereelta, kehottaisin tähyämään sen viihtyisiin lähikuntiin. Esimerkiksi Kangasalan uusi Suoraman Helmi on hyvällä paikalla sijaitseva upea uudiskohde, josta hurauttaa bussilla Tampereen keskustorille puolessa tunnissa”, sanoo Tammisalo.

Huomasitko, että M2-Kodit on mukana Kuntamarkkinoilla 14.-15.9. osastolla J8! Tule tutustumaan ja osallistumaan arvontaan.


Mitä mieltä olit aiheesta?