Allekirjoita vuokrasopimus sähköisesti – aikaa säästäen!


Y-Asunnot tarjoaa nyt mahdollisuutta allekirjoittaa vuokrasopimus sähköisesti omilla pankkitunnuksillasi, silloin kun sinulle itsellesi parhaiten sopii. Palvelu on maksuton.

Sähköinen allekirjoittaminen edellyttää vahvaa sähköistä tunnistamista. Tämä tapahtuu joko oman pankkisi verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella, mikäli pankillasi on kyseinen palvelu käytössä. Tällä hetkellä sähköinen allekirjoittaminen on mahdollista Osuuspankin, Säästöpankin, Handelsbankenin, Nordean, Danske Bankin ja S-pankin asiakkaille.

Voidaksesi allekirjoittaa vuokrasopimuksesi sähköisesti sinulle pitää olla henkilökohtainen sähköpostiosoite, jotta voimme lähettää linkin, jonka kautta pääset allekirjoittamaan vuokrasopimuksesi. Itse sopimusta ei missään vaiheessa lähetetä sähköpostitse, vaan vuokrasopimus, sopimusehdot sekä muut liitteet tulee tallentaa tai tulostaa suojatussa yhteydessä allekirjoittamisprosessin aikana.
Sähköisen allekirjoittaminen tapahtuu seuraavasti:

Y-asuntojen asiakaspalvelu lähettää asiakkaalle sähköpostitse linkin, jonka kautta asiakas pääsee tunnistautumaan omassa verkkopankissaan ja aloittamaan sähköisen allekirjoittamisprosessin. Allekirjoittaminen on mahdollista myös yhteisvastuullisissa sopimuksissa. Tällöin kumpikin allekirjoittaja kirjautuu omilla pankkitunnuksillaan palveluun. Vuokrasopimus tulee allekirjoittaa kolmen arkipäivän sisällä siitä, kun olet vastaanottanut vuokrasopimuksen allekirjoituslinkin sisältävän sähköpostin.

Sähköinen allekirjoitusprosessi opastaa käyttäjää vaihe vaiheelta eteenpäin. Kun vuokrasopimus on allekirjoitettu onnistuneesti, siitä lähetetään tieto Y-asuntojen asiakaspalveluun. On erityisen tärkeää, että tallennat tai tulostat vuokrasopimuksen liitteineen, sillä emme lähetä sopimuksesta asiakkaalle erikseen paperiversiota.

Kun vuokrasopimus on allekirjoitettu, Y-asuntojen asiakaspalvelu lähettää sinulle sähköpostitse tilisiirron vuokravakuuden toimittamista varten. Samalla lähetämme myös vuokranmaksukuitin seuraavaan vuokrantarkistukseen saakka. Vakuus tulee olla maksettuna vuokrasopimuksen alkamiseen mennessä ja se on ehtona avainten luovutukselle. Mikäli olet saanut vuokravakuuteen maksusitoumuksen, se tulee toimittaa Y-asuntojen vuokravalvontaan ennen vuokrasopimuksen alkamista sekä ottaa mukaan kopio avaimia noudettaessa.

Otathan yhteyttä mahdollisen ongelmatilanteen sattuessa asiakaspalveluumme joko sähköpostitse asiakaspalvelu@ysaatio.fi  tai puhelimitse 09 7742 5540 (arkisin klo 9-15).

Lue aiheesta lisää Viestintäviraston verkkosivuilta.


Mitä mieltä olit aiheesta?