Seinähullu Vantaa sai rahoituksen – Myös M2-taloihin tulossa katutaidetta

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Taide²-apurahan Vantaan taidemuseon koordinoimaan, muraaleihin eli seinämaalauksiin keskittyvään jättihankkeeseen.

Suomen Kulttuurirahasto on myöntänyt Taide²-apurahan Vantaan taidemuseon koordinoimaan, muraaleihin eli seinämaalauksiin keskittyvään Seinähullu Vantaa -jättihankkeeseen. Hankkeessa on mukana Street Art Vantaa -taiteilijayhteisö, johon kuuluu myös M2-Kotien kanssa tiivistä yhteistyötä tekevä yhteisötaiteilija Maikki Rantala.

Koko alueen ilmettä elävöittävän muraalin maalaus käynnistyy tämän syksyn tai kevään 2017 aikana. Rantala ja Sara Multanen ovat suunnitelleet viime keväästä saakka asukkaiden kanssa suurta seinämaalausta vantaalaiseen M2-kerrostaloon. Rantalan ja Multasen kädenjälkeä on kiitosta saanut taideteos Myyrmäen juna-asemalla. (kuvia Ylen uutisessa 20.3.2015) Vantaalla Rantala ja Multala ovat toteuttaneet mm. riikinkukkoa kuvaavan teoksen Tikkurilaan.

22Tikkurila2015_RantalaA.jpeg

(Kuva Maikki Rantala)

Katutaide parantaa alueen mainetta

Seinähullu Vantaa -hankkeen tavoitteena nostaa Suomen muraalitaiteen laatu ja määrän uudelle tasolle. Hanke alkaa tuomalla korkealaatuista kansainvälistä katutaidetta Vantaalle. Ulkomaiset mestarit ja kotimaiset ammattitaiteilijat tuodaan yhteen kotimaisten tekijöiden kanssa, ja heitä valmennetaan seuraavan kesän muraaliteoksia suunniteltaessa. Hanke jatkaa Vantaalla käynnissä olevaa katutaidetoiminnan kehittämistä tiiviissä yhteistyössä Vantaan kaupungin eri toimijoiden sekä kiinteistöjen omistajien kuten M2-Kotien kanssa.

”Seinähullu Vantaa elävöittää kaupunkikuvaa ja tuo taiteen lähelle asukkaita. Kansainvälisissä tutkimuksissa on osoitettu, että katutaide parantaa alueiden mainetta, asukkaiden viihtyvyyttä sekä sitoutumista asuinympäristöön”, kertoo Artsin johtaja Kati Huovinmaa Suomen Kulttuurirahaston tiedotteessa.

Suomen Kulttuurirahaston Taide² -apurahat olivat haettavana helmi-maaliskuussa 2016 ensimmäistä kertaa. Apuraha suunnattiin taiteen alan rekisteröidyille yhteisöille, säätiöille ja julkisille taidelaitoksille, joita kannustettiin yhteistyöhön keskenään tai vapaiden toimijoiden kanssa. Suomen Kulttuurirahaston apurahoja myönnettiin yhteensä 660 000 euroa neljälle eri hankkeelle. Seinähullu Vantaa -hanketta koordinoivan Vantaan taidemuseo Artsin lisäksi toteuttajat ovat Hämeenlinnan kaupungin Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARX, Suomen Metsämuseo Lusto sekä Viitasaaren kesäakatemia.


Mitä mieltä olit aiheesta?