Uusia asuntoja Jätkäsaareen ja Kangasalle

Jätkäsaaren Jallukka on muuttovalmis alkuvuodesta 2017, Kangasalan Suoraman Helmi joulukuussa 2016.

Uusia asuntoja Jätkäsaareen ja Kangasalle

M2-Kotien kahden uudiskohteen, Helsingin Jallukan ja Kangasalan Suoraman Helmen hakuaika alkaa syksyllä. Hakuajoista tiedotetaan tarkemmin verkkosivuillamme.

KOy Helsingin Jallukka sijaitsee osoitteessa Malagankatu 3. Talo on muuttovalmis alkuvuodesta 2017, ja siinä on yhteensä 74 asuntoa. Kohde on ELMU-säätiön ja Y-Säätiön yhteishanke. Asuntojen koot vaihtelevat 30 neliömetrin yksiöstä aina 76,5 neliön kolmioon. Asunnoista 49 on M2-Kotien tavanomaisia ARA-vuokra-asuntoja ja 25 ELMU rs:n omistamia, musiikkialan ammattilaisille suunnattuja ARA-vuokra-asuntoja. Kohteen on suunnitellut Muotoilu- ja arkkitehtuuritoimisto Talli ja toteuttanut kokonaisurakkana NCC Rakennus Oy.

Rakennus muodostuu kahdesta siivestä, joiden välissä on hissillinen porrashuone. Jätkäsaarenkujan puoleinen siipi muodostuu keskikäytävän varrella sijaitsevista asunnoista kerroksissa 2-5. Maan tasolla sijaitsevassa kerroksessa on kahdessa tasossa olevia asuntoja, joilla on ikkunat molempiin suuntiin ja omat sisäänkäynnit pihan sekä kadun puolelta.

Kaikissa asunnoissa on parveke. Asuntojen lattiat ovat laminaattia, kylpyhuoneiden lattiat on päällystetty keraamisilla laatoilla. Talopesula sekä kerho- ja saunatilat sijaitsevat pihatasossa ja 7. kerroksessa. Rakennuksen kulmassa on liikehuoneisto, jonka alla kellarissa harjoitustiloja muusikoille. Irtaimistovarastot sijaitsevat luhtikäytävän asunnoissa niiden yhteydessä, muissa asunnoissa autohallin tasolla sijaitsevassa kellarissa.

Korttelissa on yhteinen kansipiha, jonka alla on kylmä autohalli. Jallukan asukkaille on varattu hallissa yhteensä 29 lämmityspistorasialla varustettua autopaikkaa. Ulkovälinevarastot sijaitsevat kellaritasossa, lastenvaunuvarastot sekä katu- että kellaritasossa.

KOy Suoraman Helmi sijaitsee Kangasalla osoitteessa Isolukontie 5.  Suoraman Helmi on muuttovalmis joulukuussa 2016.  Talossa on sekä tavanomaisia vuokra-asuntoja että kehitysvammaisten erityisasuntoja. Talossa on kahdeksan kerrosta ja 39 autopaikkaa. Lisätilaa asuntoihin tuovat leveät parvekkeet. Talo sijaitsee rauhallisen kadun varrella ja sillä on vehreä, laaja piha-alue. Asukkaiden käytössä on irtaimistovarastot, talopesula, lastenvaunu- ja polkupyörävarastot, jotka sijaitsevat kellarikerroksessa.

KUVA

37 tavanomaisen vuokra-asunnon asukasvalinnasta, vuokrauksesta ja isännöinnistä vastaa M2-Kotien Tampereen toimisto. Y-Säätiö välivuokraa talon 19 palveluasuntoa Kangasalan kunnalle, joka vuokraa ne edelleen kehitysvammaisille henkilöille.

Kohteen on suunnitellut Arkkitehtuuritoimisto Vihanto & Co. Pääurakoitsijana toimii VRP Länsi-Suomi, ja rakennuttajan tehtävistä vastaa A-Insinöörit Oy.

 


Mitä mieltä olit aiheesta?