Y-Säätiö esillä brittimediassa: Tuloksellista asunnottomuustyötä

M2:n omistaja Y-Säätiö ja Suomessa tehty asunnottomuustyö ovat olleet tällä viikolla näyttävästi esillä kansainvälisessä mediassa.

M2-Kodit Asukkaalle Ongelmatilanteet ja häiriöt

M2:n omistava Y-Säätiö ja Suomessa tehty asunnottomuustyö ovat olleet tällä viikolla näyttävästi esillä kansainvälisessä mediassa. M2-Kotien ja Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakisen kirjoitus “Lessons from Finland: helping homeless people starts with giving them homes” julkaistiin keskiviikkona arvostetussa The Guardianissa.

Artikkelissa Kaakinen kertoo, miten Suomessa asunnottomuutta on ratkaistu tilapäisten asuntolapaikkojen sijaan järjestämällä asunnottomille pysyviä, kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja sekä tarvittavaa tukea asunnon lisäksi. Asunto ensin -periaatteen sekä kuntien, valtion ja järjestöjen päämäärätietoisen yhteistyön ansiosta Suomi on ainoa Euroopan maa, jossa asunnottomuus on kääntynyt laskuun.

Torstaina The Independent julkaisi artikkelin, jossa pohditaan suomalaisen Asunto ensin -periaatteen soveltamismahdollisuuksia Iso-Britanniassa, jossa katuasunnottomuus on noussut jopa 30 prosenttia vuodessa.


Mitä mieltä olit aiheesta?