Älä tuuleta hellettä sisälle

Pitkään jatkuneet helteet voivat tehdä kodista kuuman. Jotta kuumuus pysyy kotiseinien ulkopuolella, kannattaa huomioida pienet seikat.


Pitkään jatkuneet helteet voivat tehdä kodista kuuman. M2-Kotien taloissa ei ole jäähdytystä. Kiinteistöjen ilmanvaihto vaihtaa uutta ilmaa ulkoa sisään, joten ilmanvaihdon tehostaminen ei laske sisäilman lämpötilaa. Jotta kuumuus pysyy kotiseinien ulkopuolella, kannattaa huomioida pienet seikat.

Tuulettaminen kannattaa unohtaa, mikäli ulkona on kuumempaa kuin sisällä. Tuuleta vain varjopuolelta ja hyödynnä viileämmät yöt ja aamut. Hyödynnä mahdollinen ristiveto. Muista kuitenkin huolehtia tuulettaessasi, etteivät tuulenpuuskat riko ikkunoita tai yllättävä ukkoskuuro kastele sisätiloja.

Pimentävät verhot ja sälekaihtimet pitävät paisteen lisäksi sisäilman viileämpänä. Suora auringonpaiste kuumentaa vain kotiasi lisää.

Oloa voi helpottaa myös tuulettimien avulla. Ne eivät varsinaisesti laske ilman lämpötilaa, mutta tuuletin laittaa ilman liikkeelle, jolloin iholta poistuu lämpöä nopeammin. Tuuletinta ei kannata jättää yksin päälle.

Kesähelteillä kannattaa välttää hellan ja uunin sekä saunan käyttöä, sillä niistä muodostuu lisälämpöä. Hikisiä öitä voi helpottaa esimerkiksi kevyesti kostutetuilla lakanoilla.

Avainsanat: ,