Apua! Ihanaa! Nyt on lunta!

M2-Kotien vuokra-asuntojen asukkaat ovat tänä vuonna päässeet myös eteläisimmässä Suomessa kokemaan runsaslumisen talven riemuja ja haasteita. Osa meistä rakastaa isoja lumikinoksia ja lumen peittämää pihapiiriä. Osa puolestaan odottaa jo kevättä ja pelkää liukkaita kelejä. Välillä lumisade saattaa yllättää myös huoltoyhtiön ja piha-aluetta ei ehditä hoitaa ajoissa.

Pihaleikkejä lapsille lumessa

Kokosimme yhteen vinkkejä ja ohjeita asukkaille runsaslumiseen talviasumiseen. Niiden avulla huomaat, että lumi on itseasiassa aika kiva juttu.

1.Me huolehdimme pysäköintialueen lumitöistä, sinä autopaikastasi

Runsaan lumentulon yhteydessä, varmistamme M2-Kotien vuokra-asuntojen asukkaiden turvallisuuden huolehtimalla aina ensimmäisenä pelastusteiden aurauksesta. Huoltoyhtiö vastaa myös pysäköintialueen yleisestä aurauksesta, mutta itse varsinaisen autopaikan lumenpoistosta vastaa autopaikan varannut asukas itse.

Pysäköintialueet saattavat olla joskus ahtaita ja lunta tulla kerralla paljonkin. Joskus pysäköintialueelle kasatun lumen poiskuljetusta joutuu odottamaan joitain päiviä, mutta teemme parhaamme. Talviaikaan autossa mukana kuljetettava oma lapioon hyödyllinen työkalu, jota voi käyttää myös autopaikan lumitöihin. Muista, että voit hyödyntää myös talolle hankittuja välineitä tarvittaessa.

Huomioithan naapurisi pysäköintipaikan kun teet lumitöitä. Mikään ei ilahduta naapuria enempää kuin valmiiksi puhdistettu parkkipaikka. Mikään ei ärsytä häntä enempää kuin autopaikalle kasattu lumi.

2. Huolehdithan, että ulko-ovet menevät kiinni

Turvallisuudesta huolehtiminen on kaikkien asukkaiden velvollisuus. Siksi kannattaa kiinnittää huomiota kerrostalon ulko-ovien sulkeutumiseen talviaikaan, sillä lumi saattaa kasaantua ulko-oville ja estää ovien lukkiutumista. Varmistathan siis, että ovet sulkeutuvat kunnolla perässäsi. Usein ulko-ovella löytyy harja tai lapio, jota voi käyttää lumen puhdistamiseen.

3. Parvekkeen puhdistaminen lumesta

Usein vuokra-asunnon parvekkeelle kasaantuu lunta, joka kannattaa poistaa aika ajoin talven mittaan. Kun parveke puhdistetaan lumesta, se vähentää vahinkoja kiinteistön rakenteille. Kannattaa myös katsoa, että lumen sulaessa vesi pääsee valumaan pois parvekkeelta ja lumen mukana kulkevat roskat eivät tuki vedenpoistojärjestelmiä.

Jos lapioit lunta parvekkeelta alas, kiinnitä huomiota turvallisuuteen. Varmista, ettei alla oleville henkilöille tai omaisuudelle aiheudu vaaraa tai vahinkoa.

Välineitä lumenluontiin

4. Hyötyliikuntaa lumenluonnista

Lumityöt ovat mitä parhainta hyötyliikuntaa. Jalkojen, keskikehon ja käsien lihakset saavat kyytiä ilman kuntosalimaksuja. Vaikka huoltoyhtiö huolehtii yleisalueiden lumitöistä, mikään ei estä sinua tarttumasta harjaan, lapioon tai lumikolaan. Teet yhteistä hyvää ja saat samalla hyödyllistä liikuntaa.

Asukasviihtyvyys ja talon yhteishenki lisääntyy yhteisistä lumitöistä ja myös lapset nauttivat touhuamisesta yhdessä aikuisten kanssa. Mikään ei voita ulkona reippailun jälkeisiä punaisia poskia ja hyvää mieltä!

5. Vie omaisuutesi suojaan lumelta

Ulos jääneet polkupyörät ja lasten leikkivälineet kannattaa nyt viimeistään viedä turvaan varastoon. Suojelet omaisuuttasi kosteudelta ja mahdollisilta aurauksen aiheuttamilta vahingoilta. Samalla helpotat pihojen lumenpoistoa ja yleistä viihtyvyyttä.

6. Vältä vaarat pitämällä silmät avoinna

Talviaikaan keli saattaa muuttua nopeastikin. Muutokset lämpötilassa saattavat aiheuttaa liukkautta tai katolta putoavaa jäätä ja lunta. Valitse keliin sopivat jalkineet ja varsinkin lämpötilan noustessa, tarkkaile katonrajasta mahdollisesti putoavaa lunta tai jäätä.

Jos havaitset pihapiirissä vaaranpaikkoja tai liukkautta, ilmoita siitä huoltoyhtiölle.

7. Nauti lumesta!

Lumi on suomalaisille luontainen elementti ja se kuuluu meidän ilmastoomme. Naapureiden ja lasten kanssa tehtävät lumityöt tarjoavat hyötyliikuntaa ja hauskaa yhdessä tekemistä. Halutessasi voit rakentaa vaikka lumiukkoja tai lumilyhtyjä. Lapset nauttivat lumileikeistä ja valkoinen maa tuo valoisuutta pihapiirin.

8. Lisätienestiä lumitöistä

Sinulla on mahdollisuus kääntää lumityöt lisätienestiksi. Me Y-Säätiössä haluamme, että vuokra-asuntojen asukkaat voivat hyvin ja siksi olemme kehittäneet Uuras-ohjelman, jonka tarkoituksena on tukea asukasta löytämään kodin ja työn mielekäs yhdistelmä. Haluamme tarjota työtä hänelle, jolla ei sitä ole tai joka kaipaa lisäansioita. Uuras-ohjelma välittää keikkatöitä ja muita työmahdollisuuksia kaikille vuokra-asuntojen asukkaillemme.

Seuraamme kiinteistöpalvelualan työehtosopimusta ja palkka maksetaan nopeasti. Halutessasi sinun on mahdollista ohjata palkkatulosi suoraan vuokranmaksutilillesi. Lue lisää Uuras-ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan vaikka heti.

Vuokra-asunto M2-Kodeilta

M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin kokonaan omistama, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö. M2-Kotien vuokra-asuntoja on jo 10 600 ympäri Suomea, 30 paikkakunnalla.

Huolehdimme, että asut hyvin, myös talvella.

Katso vapaat vuokra-asunnot ja tutustu tarjontaamme!

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?