Täytä M2-Kotien vuokra-asuntohakemus oikein

M2-Kotien asuntohakemus kannattaa täyttää mahdollisimman täsmällisillä tiedoilla. Näin mahdollisuutesi löytää uusi koti kasvavat. Kysyimme M2-Kotien asiakaspalvelusta parhaat vinkit hakemuksen täyttämiseen.

m2-kodit miten täytä asuntohakemuksen

1) Pidä mahdollisuudet avoimina

Uutta kotiasi haetaan niillä tiedoilla, jotka merkitset hakemukseen. Mieti siis tarkkaan, minkälaisia rajauksia teet asunnon kokoon, varustukseen ja sijaintiin. Jos merkitset haluavasi 30–40 neliömetrin kokoisen parvekkeellisen yksiön hissillisestä talosta, jonka vuokra ei ylitä tiettyä summaa, sinulle tarjotaan tämän rajauksen mukaisia asuntoja.

Sama koskee myös toivomasi asunnon sijaintitietoja ja paikkakuntaa. Jos haluat asumaan nimenomaan Vantaalle, älä ruksaa hakemuksesta naapurikuntia.

2) Asunnontarpeen kiireellisyys ratkaisee

M2-Kodit ovat valtion tuella rakennettuja ARA-säädeltyjä vuokra-asuntoja, joiden asukasvalintaa ohjaavat varallisuus ja asunnontarpeen kiireellisyys. Tämän vuoksi nykyisestä asumistilanteestasi kysytään tarkasti.

M2-Kodeilla asuu mahdollisimman monipuolisesti eri ikäisiä ja kokoisia perheitä sinkuista opiskelijoihin, lapsiperheisiin ja eläkeläisiin. Hakijoiden kärkeen nousevat ne, joilla on suurin uhka menettää nykyinen kotinsa tai joilla ei ole asuntoa lainkaan. Kerro siis asuntohakemuksen lisätiedoissa tarkemmin, miksi haet asuntoa.

3) Ota esiin oikeat dokumentit

Varallisuustiedot löytyvät verottajan lähettämästä verotuspäätöksestä ja sen erittelyosasta. Varallisuutta ovat esimerkiksi asunnot, kiinteistöt, pörssiosakkeet ja rahasto-osuudet sekä maaomaisuus kuten metsäpalstat tai osuudet niistä. Asunnon ja kiinteistön arvoa voit kysyä esimerkiksi kiinteistönvälittäjältä. Sen sijaan tilille säästämiäsi rahoja ei kysytä. Varallisuusrajat vaihtelevat kunnittain.

ARA-kohteisiin ei ole enää tulorajoja, mutta tästä huolimatta tulot ennen verojen vähennystä merkitään hakemukseen. Useamman samantyyppisen hakijan joukosta pienituloisempi on useimmiten etusijalla.

Hakemukseen tarvitaan vastaavat tiedot myös mukana muuttavasta täysi-ikäisestä hakijasta.

4) Luottotiedotonkin voi saada kodin

Luottotietonsa menettäneellä voi olla hankala löytää vuokra-asuntoa vapailta markkinoilta. M2-Kotiin pääsee asumaan vaikka olisi maksuhäiriömerkintöjä. Jos maksuhäiriöitä on, tehdään aluksi määräaikainen vuokrasopimus 1–3 kuukaudeksi ja lisäksi  saatetaan pyytää vakuutta. Kun kaikki sujuu hyvin, sopimus muutetaan toistaiseksi voimassaolevaksi. On siis turha pelätä velkojen suuruuden merkitsemistä asuntohakemukseen.

5) M2-Kotien vuokra-asuntohakemusta voi täydentää

Ole yhteydessä M2-Kotien asiakaspalveluun, jos haluat muuttaa antamiasi tietoja tai elämäntilanteesi muuttuu. Erityisen tärkeää on kertoa, jos joudut vaikka muuttamaan vanhasta asunnostasi aiemmin pois tai kanssasi muuttaakin eri määrä ihmisiä kuin alun perin kirjasit hakemukseen. Perheen koon muuttuessa myös haettavan asunnon koko voi muuttua.

M2-Kotien asuntohakemus on voimassa kolme kuukautta. Sen voi uusia soittamalla M2-Kotien asiakaspalveluun tai pistäytymällä asiakaspalvelussa paikan päällä. Hakemuksen liitteeksi ei liitetä dokumentteja. Niitä kysytään siinä vaiheessa, kun sinulle tarjotaan asuntoa.

Käy katsomassa paikkakuntasi M2-Kodit ja jätä oma asuntohakemuksesi jo tänään.

Tags: , , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?