Toimi nyt, tulorajat tulevat voimaan vuoden 2025 alussa

M2-Kotien asuntojen vuokrat ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokranmääritysperusteet ovat säädeltyjä. Vuoden 2025 alussa kaikissa valtion tukemien vuokra-asuntojen asukasvalinnoissa otetaan käyttöön enimmäistulorajat.

Kun olet hakemassa uutta kotia M2-Kodeilta tai muuttamassa M2-Kotien asunnosta toiseen, huomioimme hakijoiden tulorajat asukasvalinnoissa vuoden 2025 alusta alkaen.

 

Lue myös uutinen muutoksesta

Etsi asuntoja

Esimerkkejä M2-Kotien tulorajoista

Tulorajat ovat samat kohteesta ja paikkakunnasta riippumatta.

Henkilöä taloudessa

Tuloraja

1 aikuinen 3 540 €
2 aikuista 6 020 €
1 aikuinen ja 1 lapsi 4 190 €
2 aikuista ja 1 lapsi 6 670 €
2 aikuista ja 2 lasta 7 270 €
2 aikuista ja 3 lasta 7 870 €

 

Lisätietoa löydät ARAn verkkosivuilta

Täytä asuntohakemus

 

Tulorajat – usein kysyttyä:

  • Tulorajat koskevat hakijan ruokakunnan ansiotuloja, kun taas varallisuusrajat liittyvät hakijan omistuksiin, kuten asuntoihin tai rahastoihin. Varallisuusrajat ovat jo olleet käytössä, ja ne vaikuttavat M2-Kotien asukasvalintaan. Tämän lisäksi asukasvalinnassa otetaan käyttöön enimmäistulorajat 1.1.2025 alkaen kaikkiin ARA-vuokra-asuntoihin.

    Lue lisää varallisuusrajoista

  • Tarkista omat tulosi esimerkiksi viimeisimmästä palkkakuitista tai verotustodistuksesta, ja vertaa niitä tältä sivulta löytyvään taulukkoon. Jos ruokakuntasi tulot jäävät alle taulukossa esitetyn enimmäistulorajan, voit hakea asukkaaksi M2-Kodeille.

    Vuoden 2025 alusta yhden hengen ruokakunnalle asetetaan 3540 euron enimmäistuloraja kuukaudessa. Jos ruokakuntaan kuuluu useampi aikuinen, rajaa korotetaan 2480 eurolla jokaisen aikuisen osalta. Lasten osalta raja nousee 650 euroa ensimmäisestä lapsesta ja 600 euroa kustakin seuraavasta​.

    Lisätietoa löydät ARAn verkkosivuilta

  • Tulorajoja ei sovelleta asukasvalintoihin vielä loppuvuonna 2024, vaan ne astuvat voimaan 1.1.2025 alkaen.

    Lue myös uutinen muutoksesta

  • Tulorajojen laskennassa huomioidaan ruokakunnan pysyvät bruttotulot. Bruttotulo tarkoittaa henkilön tai ruokakunnan kokonaistuloja ennen veroja ja muita vähennyksiä. Se sisältää kaikki ansiotulot, kuten palkat, eläkkeet ja sosiaalietuudet (pois lukien tietyt etuudet, kuten asumistuki), sekä muut pysyvät tulot.

  • Ymmärrämme, että elämäntilanteet voivat muuttua ja tulosi saattavat nousta asunnon saamisen jälkeen. Älä kuitenkaan huoli – Ensisijainen tavoitteemme on turvata asumisen pysyvyys, ja ymmärrämme, että tulojen muutos ei aina vaikuta asumistarpeisiisi. Olemme sitoutuneet tarjoamaan tukea ja ratkaisuvaihtoehtoja kaikille asukkaillemme.

Sinua voisi kiinnostaa myös