M2-Kodit

Enemmän elämää

Me M2-Kodeilla olemme sitä mieltä, että koti on enemmän kuin asunto. Kaikki rahat eivät saa mennä asumiseen, sillä elämästä pitää saada nauttia. Siksi pyrimme jatkuvasti kehittämään asukkaille tarjottavia palveluita, talojen yhteistiloja ja mahdollisuuksia toimia hyvässä vuorovaikutuksessa naapureiden ja lähialueen asukkaiden kanssa.

M2:n tavoite on tarjota vuokrakoteja, joihin asukkailla on varaa. Emme tavoittele voittoa. Siksi vuokramme ovat ARAn omakustannusperiaatteen mukaan määritellyt ja aidosti kohtuulliset.

Mikä on M2?

M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin kokonaan omistama, kohtuuhintaiseen ARA-vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö. M2-Kotien vuokra-asuntoja on jo yli 10 000 ympäri Suomea, 30 paikkakunnalla.

Mikä on Y-Säätiö?

M2-Kotien omistaja Y-Säätiö on yleishyödyllinen toimija. Tavoitteemme ei ole tuottaa voittoa, vaan toimia omakustannusperusteen mukaan. Y- Säätiö on perustettu vuonna 1985, ja sen perustajayhteisöjä ovat Suomen Kuntaliitto, Espoon kaupunki, Helsingin kaupunki, Tampereen kaupunki, Turun kaupunki, Vantaan kaupunki, Kirkkohallitus, Rakennusliitto ry, Suomen Mielenterveysseura ry, Suomen Punainen Risti ja Rakennusteollisuus RT ry sekä Alko Oy.

  • Y-Säätiö tarjoaa vuokra-asuntoja 53 kaupungissa tai kunnassa ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa.  Niitä hankitaan lisää ostamalla yksittäisiä huoneistoja asunto-osakeyhtiöistä ja rakennuttamalla vuokrataloja eri puolille Suomea. Asuntojen hankinnan painopistealueena ovat pääkaupunkiseutu sekä muut suuret kaupungit tai kasvukeskukset.
  • Y-Säätiöllä on kaksi asumisen palvelumuotoa, erityisryhmille suunnatut Y-kodit sekä tavanomaiset vuokra-asunnot M2-Kodit. Kahden asumisen muodon rahoitusmalli ja kohderyhmä ovat keskenään hieman erilaiset, mutta keskeinen toimintaperiaate on sama: kaikki ihmiset tarvitsevat oman kodin.
  • Y-Säätiö tekee aktiivista tutkimus- ja kehittämistoimintaa asunnottomuuden poistamisen eteen. Säätiö on jäsenenä Kohtuuhintaisen asumisen edistäjät (KOVA) ry:ssä sekä yhteiskunnallisten yritysten Arvo-liitossa.