Kuka voi hakea M2-Kotien asuntoa?

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja, koteja meille kaikille. Mutta koska ne ovat ARA-rahoitteisia, on meidän otettava huomioon asukasvalinnassa muutamia sääntöjä.

ARA-rahoitteiset vuokra-asunnot

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-rahoitteisia ja asuntoihin on varallisuusrajat. ARA tukee kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen rakentamista ja ARA-vuokra-asunnoista perittävät vuokrat ovat säädeltyjä. Lue lisää ARAn toiminnasta.

Asukasvalintaperusteet

Noudatamme asukasvalinnoissa ARAn asettamia ohjeita, eli asuntoja pyritään tarjoamaan niitä eniten tarvitseville. Etusijalla asukkaiden valinnassa ovat asunnottomat ja muut kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat, vähävaraisimmat ja pienituloisimmat hakijat.

Asukasvalintoihin vaikuttavat tekijät:

  • Asunnontarpeen kiireellisyys
  • Elämäntilanne
  • Tulot ja varallisuus

Tulot ja varallisuus

Kun haet ARA-rahoitteiseen taloon, on varallisuutesi sovittava valtion asettamiin rajoihin. Tarkista
varallisuusrajataulukosta, voitko hakea asuntoa M2-Kodeilta. Varallisuudella tarkoitetaan muun muassa asunto-osakkeita, kiinteistöjä, rahastoja ja arvopapereita.

Helpoimmin varallisuuden näet esitäytetystä veroilmoituksesta. Tarkistamme verotietosi, jos sinulle tarjotaan asuntoa.

Heräsikö kysymyksiä? Tutustu termeihin tarkemmin. 

Muut huomiotavat tekijät

Maksuhäiriömerkintä

Jos olet menettänyt luottotietosi, voi olla hankalaa löytää vuokra-asunto vapailta markkinoilta.  Maksuhäiriöt eivät kuitenkaan ole este kodin saamiselle M2-Kodeilta. Luottotietojen menetys voi tosin vaikuttaa pyydetyn vakuuden määrään ja sopimuksen muotoon.

Alaikäisyys

Alaikäisen on mahdollista muuttaa M2-Kotien vuokra-asuntoon. Siinä tapauksessa holhooja/huoltaja on takauksella vastuussa lapsen vuokrista ja asumisesta lapsen täysi-ikäisyyteen asti.  Käsittelemme hakemukset tapauskohtaisesti. Voit kysyä lisätietoja asiakaspalvelustamme.

Lemmikit

Koirat, kissat ja jyrsijät ovat rakkaita perheenjäseniä ja asukkaita siinä missä ihmisetkin. Lemmikkieläimet ovat ehdottomasti tervetulleita M2-Kotien vuokra-asuntoihin.

Lue lisää: