Näin haet asuntoa M2-Kodeilta

Tarkista varallisuus- ja tulorajataulukoista, onko sinun mahdollista hakea asuntoa M2-Kodeilta. Varallisuudella tarkoitetaan mm. asunto-osakkeita, kiinteistöjä, rahastoja ja arvopapereita. Varallisuudella ei tarkoiteta esimerkiksi tuloja, pankkitilillä olevia säästöjä tai autoa. Helpoiten varallisuuden näkee veroilmoituksen erittelyosasta. Tulorajat ovat käytössä ainoastaan pääkaupunkiseudulla. Tarkista tietosi huolella, sillä jos sinulle tarjotaan asuntoa, sinun pitää esittää mm. verotietosi.

Täytä asuntohakemus M2-Kotien verkkosivuilla. Apua hakemiseen saat tarvittaessa M2-Kotien asiakaspalvelusta. Kerro hakemuksessa toiveesi asuinalueesta ja asuntotyypistä. Pidä rajaus mahdollisimman laajana niin asunnon löytyminen on helpompaa. Valitse esimerkiksi useampia asuinalueita yhden taloyhtiön sijaan, ja jos huoneiden määrällä ei ole sinulle merkitystä, jätä rajaus tekemättä.

Lähetä hakemus. Kun hakemus on lähetetty, saat ruudulle ilmoituksen, että hakemus on rekisteröity. Halutessasi saat vahvistuksen myös sähköpostitse tai tekstiviestillä. hakemuksessa ilmoittamaasi sähköpostiin tiedon hakemuksen vastaanottamisesta.

Hakemuksesi on voimassa kolme kuukautta sen lähettämisestä. Olemme sinuun yhteydessä kolmen kuukauden sisään, jos meillä on tarjota toiveitasi vastaava asunto. Asuntotarjouksiin vaikuttavat monet seikat ja vapaata asuntoa pyritään tarjoamaan aina sitä sillä hetkellä eniten tarvitsevalle. Hakemuksen perään ei ole tarpeen soittaa eikä hakemuksen tilannetta voi seurata tai nopeuttaa. Asunnon saaminen ei perustu jonotuskäytäntöön, vaan asunnon tarpeen kiireellisyyteen. Sopivan asunnon löytyessä sinuun ollaan yhteydessä puhelimitse sekä sähköpostilla.

Jos et saa asuntotarjousta, voit hakea uudelleen tekemällä uuden hakemuksen. Voit myös uusia vanhan hakemuksen ennen kuin kolmen kuukauden hakuaika umpeutuu ottamalla yhteyttä M2-Kotien asiakaspalveluun.

Jos saat asuntotarjouksen, sinun tulee lähettää hakemukseen pyydettävät liitteet M2-Kodeille nopeasti tarjouksen saamisen jälkeen. Pidä siis huolta, että sinulla on tarvittavat liitteet tallessa mahdollista asuntotarjousta varten. Liitteiden tarkoituksena on osoittaa, että hakemuksessa kerrotut tiedot pitävät paikkansa ja siksi liitepyynnöt vaihtelevat tapauskohtaisesti. Liitteitä voivat olla esimerkiksi:

  • verotustodistukset (verotuspäätös ja erittelyosa) kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18-vuotiailta
  • palkkatodistukset kaikilta työssäkäyviltä
  • todistus eläkkeen määrästä
  • selvitys omaisuuden käyvästä arvosta, jos hakijoilla on varallisuutta
  • tuomioistuimen päätös muuttovelvoitteesta

Kun olet saanut tarjouksen, voit sopia näytön ja hyväksyä tai kieltäytyä asunnosta. Vuokrasopimus on tyypillisesti toistaiseksi voimassaoleva.

Tervetuloa M2-Kodeille hakijaksi!

Siirry asuntohakemukseen.