Näin haet asuntoa M2-Kodeilta

Onko sinulla kiireellinen asunnon tarve? Toivotko kohtuullista vuokraa?

Jos haluat, että rahaa jää vuokran jälkeen muuhunkin, vuokra-asunnon hakeminen M2-Kodeilta kannattaa. Meiltä löydät kaupungin reiluimmat neliöt yli 30 paikkakunnalta ympäri Suomen. Tarjoamme järkihintaista ja vaivatonta vuokra-asumista ilman vakuutta.

Luottotietojen menetys ei ole este vuokra-asunnon hakemiselle M2-Kodeilta, mutta näissä tilanteissa hakijalta peritään tapauskohtaisesti 1–3 kk vuokraa vastaava summa.

Hae asuntoja

Hakeminen M2-Kodeille on helppoa

 

 

Katso myös hakijoiden usein toistuvat kysymykset

Vuokra-asunnon hakeminen M2-Kodeilta – toimi näin:

 

1. Tarkasta varallisuusrajat ja muista, että ne ovat eri asia kuin tulorajat.

Tarkista varallisuusrajataulukoista, onko sinun mahdollista hakea asuntoa M2-Kodeilta. Varallisuudella tarkoitetaan mm. asunto-osakkeita, kiinteistöjä, rahastoja ja arvopapereita. Varallisuudella ei tarkoiteta esimerkiksi tuloja, pankkitilillä olevia säästöjä tai autoa.

Helpoiten varallisuuden näkee veroilmoituksen erittelyosasta. Tarkista tietosi huolella, sillä verotiedot pitää ilmoittaa, jos sinulle tarjotaan asuntoa M2-Kodeilta. Verotietosi löydät helpoiten OmaVerosta.

 

2. Täytä asuntohakemus M2-Kotien verkkosivuilla.

Kerro hakemuksessa toiveesi asuinalueesta ja asuntotyypistä. Mitä laajemmilla kriteereillä olet valmis hakemaan vuokra-asuntoa, sitä helpommin sopiva asunto löytyy.

Valitse esimerkiksi useampia asuinalueita yhden talon sijaan, ja jos huoneiden määrällä ei ole sinulle merkitystä, jätä rajaus tekemättä.

Apua hakemiseen saat tarvittaessa M2-Kotien asiakaspalvelusta.

Siirry hakemukselle

Lue myös: Näin täytät hakemuksen oikein

 

3. Lähetä hakemus ja jää odottamaan yhteydenottoa.

Kun hakemus on lähetetty, saat ruudulle ilmoituksen, että hakemuksesi on vastaanotettu. Halutessasi saat vahvistuksen myös sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Odota rauhassa yhteydenottoamme – hakemuksen perään soittaminen tai sähköpostikyselyjen lähettäminen ei ole tarpeen. M2-Kodeilla asunnon saaminen ei perustu jonotuskäytäntöön, vaan asunnon tarpeen kiireellisyyteen.

Vuokraamamme kodit ovat ARA-asuntoja, ja noudatamme asukasvalinnoissa ARAn asettamia ohjeita. Se tarkoittaa, että M2-Kotien asuntoja pyritään tarjoamaan niitä eniten tarvitseville.

Asukasvalintoihin ja asuntotarjouksiin vaikuttavat hyvin monenlaiset seikat. Voit luottaa siihen, että otamme heti yhteyttä puhelimitse ja sähköpostilla, jos voimme tarjota sinulle uutta kotia.

Mitä tarkoittaa ARA?

Lue myös: Tyypillisimmät harhaluulot ARA-tuettuihin asuntoihin liittyen

 

4. Täydennä hakemusta tarvittaessa – hakemus on voimassa 3 kk lähettämisestä.

Verrattuna vapailla markkinoilla oleviin vuokrakohteisiin, on hyvä muistaa, että M2-Kodeilla asuntohakemusta voi täydentää myös jälkikäteen. Hakemuksesi on kerrallaan voimassa kolme kuukautta, joko siitä päivästä lukien, kun lähetit hakemuksen tai siitä hetkestä, jolloin teit siihen muutoksia.

M2-Kotien asuntohakemusta kannattaa muokata varsinkin, jos oma elämäntilanteesi muuttuu. Kun tiedot ovat ajan tasalla, vuokra-asunnon hakeminen helpottuu.

Voit muokata hakemustasi itse verkkopalvelussamme tai ottamalla yhteyttä M2-Kotien asiakaspalveluun.

Jos et saa asuntotarjousta tai hakemuksen määräaika umpeutuu, voit aina hakea myös uudelleen. Tee siinä tapauksessa uusi hakemus.

Entä mitä tapahtuu, kun saat M2-Kotien asuntotarjouksen?

Jos saat asuntotarjouksen, sinun tulee lähettää hakemukseen pyydettävät liitteet meille tarjouksen saamisen jälkeen.

Pidä siis huolta, että sinulla on tarvittavat liitteet tallessa mahdollista asuntotarjousta varten. Liitteiden tarkoituksena on osoittaa, että hakemuksessa kerrotut tiedot pitävät paikkansa, joten liitepyynnöt saattavat vaihdella hakijakohtaisesti.

Liitteitä voivat olla esimerkiksi:

  • verotustodistukset (verotuspäätös ja erittelyosa) kaikilta huoneistoon muuttavilta yli 18-vuotiailta
  • palkkatodistukset kaikilta työssäkäyviltä
  • todistus eläkkeen määrästä
  • selvitys omaisuuden käyvästä arvosta, jos hakijoilla on varallisuutta
  • tuomioistuimen päätös muuttovelvoitteesta

Kun olet saanut asuntotarjouksen, voit sopia näytön ja hyväksyä tai kieltäytyä asunnosta. Asuntoa tarjotaan kerrallaan vain yhdelle hakijalle. Vuokrasopimus on tyypillisesti toistaiseksi voimassa oleva.

Vuokra-asunnon hakeminen M2-Kodeilta on helppoa. Tervetuloa hakijaksi!

Hae asuntoja

Usein kysytyt kysymykset – hakija

 

Onko vuokra-asunnon hakeminen sinulle uutta? Lue vinkkimme asuntojen vuokraukseen.

Lue myös: Miksi kannattaa hakea M2-Kodeille?