Edullisia vuokra-asuntoja nuorille M2-Kodeilta

Mistä koti nuorelle, on kysymys, jota pohtivat niin nuoret asunnonhakijat, nuoren vanhemmat kuin päättäjätkin. Olipa kyseessä muutto ensimmäiseen kotiin tai nuoren ihmisen asunnon etsintä, voi edullisen vuokra-asunnon löytäminen olla vaikeaa. 

M2-Kotien vuokra-asuntoja on entistä enemmän tarjolla nuorille 18-29-vuotiaille asunnonhakijoille. Näissä nuorisoasunnoissa saa asua 35-vuotiaaksi asti ja asuntoja löytyy niin yksinasuville kuin pariskunnillekin. Asuntohakemuksissa noudatetaan tarveharkintaa, mikä tarkoittaa, että nuorisoasuntoja pyritään tarjoamaan niitä eniten tarvitseville. 

Jätä asuntohakemus

Uudet Yhdessä-asunnot

Vantaan Martinlaaksoon valmistunut uudiskohteemme tarjoaa täysin uniikin mahdollisuuden asua yhdessä vaikkapa ystävien kesken. Tarjolla on kaksi huoneistoa, toinen on 98,5 m2 kolmio ja toinen 111,5 m2 neljän huoneen asunto. Vuokrat ovat huoneen koosta riippuen alkaen 378 €/huone/kk.

Tutustu ja hae

Nuorisoasunnot Espoossa

Nuorisoasunnot Hollolassa, Lahdessa ja Orimattilassa

Nuorisoasunnot Järvenpäässä ja Keravalla

Nuorisoasunnot Tuusulassa


Nuorisoasunnot Nurmijärvellä

Nuorisoasunnot Lappeenrannassa

Nuorisoasunnot Vihdissä

Miten M2-Kotien vuokra-asuntoa haetaan?

 

  • Tutustu asuntoihin.
  • Tee hakemus netissä. Jos haet asuntoa yhdessä kumppanisi kanssa, riittää että teette yhden hakemuksen.
  • Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat automaattisen kuittauksen hakemuksen perillemenosta. Jos et saa kuittausta, kannattaa tarkistaa tietojen oikeellisuus. 
  • Asuntoja ei tarjota hakujärjestyksessä, joten et voi ilmoittautua asuntojonoon.

Koska hakijoita asuntoihin on yleensä enemmän kuin asuntoja on tarjolla, on asunnon hakijan tarpeen kiireellisyys ratkaisevassa roolissa. M2-Kotien asunnot noudattavat valtion määrittelemiä ARA-sääntöjä ja tarvehankintaa, joiden mukaan asuntoja tarjotaan ensisijaisesti niitä eniten tarvitseville. 

  • Asuntohakemus on voimassa 3 kuukautta kerrallaan. Jos  et tänä aikana ole saanut asuntoa, voit uusia hakemuksen ottamalla yhteyttä M2-Kotien asiakaspalveluun ennen kuin kolmen kuukauden hakuaika umpeutuu. Kannattaa toimia ennen 3 kuukauden määräaikaa, koska muuten joudut täyttämään hakemuksen uudestaan. 

 

  • M2-Kotien hakemuskäsittelijä arvioi asunnon tarpeesi sekä toiveesi asunnosta ja ottaa sinuun yhteyttä. Usein hakijalta pyydetään tässä vaiheessa tarkentavia tietoja liittyen tuloihin tai muuhun elämäntilanteeseen. 

 

  • Kun sinulle tarjotaan asuntoa, virkailija käy vuokraukseen liittyvät asiat läpi kanssasi ja sopii ajan, jolloin asuntoon voi käydä tutustumassa. 

 

  • Tämän jälkeen teet vuokrasopimuksen ja voit muuttaa asuntoon sovittuna ajankohtana. M2-Kodit ei normaalisti vaadi asukkailtaan vuokravakuutta. 

“Hakemus oli helppo täyttää myös kännykällä ja sitä pystyi päivittämään myöhemmin, kun halusi lisätä jotain.”

 

Täytä hakulomake  

Miksi hakea nuorten vuokra-asuntoa M2-Kodeilta?

Nuori asunnonhakija on vuokra-asuntomarkkinoilla usein heikommassa asemassa. Opiskelijoille on olemassa omat opiskelija-asuntosäätiöt, mutta niihin voi olla vaikea päästä ja ne ovat tarkoitettu opiskelijoille ja niistä pitää muuttaa pois opiskelun jälkeen. Yksityisillä vuokramarkkinoilla vuokranantajat puolestaan suosivat usein vanhempia vuokralaisia. Jos sinulla taas on lemmikki, saattaa moni vuokrasopimus jäädä solmimatta yksityishenkilön vuokraamissa asunnoissa. 

M2-Kodit on turvallinen ja luotettava vuokranantaja, jonka vuokrat ovat kohtuullisella tasolla ja vuokralaisen oikeuksia noudatetaan hyvin. M2-Kotien vuokra-asunnot nuorille sijaitsevat usein myös hyvien liikenneyhteyksien päässä. Etuna asunnoissa on lisäksi se, ettei niistä pyydetä vuokravakuutta. 

Yksityisillä vuokra-asuntomarkkinoilla asunnon saaminen tyssää usein myös maksuhäiriömerkintöihin. M2-Kodeilla ne eivät ole lähtökohtaisesti esteenä vuokrasopimukseen, tosin luultavasti sinulta pyydetään vuokravakuutta 1- 3 kuukauden vuokran verran. Kannattaa huomioida, että jokainen hakemus käsitellään erikseen ja arvioidaan tapauskohtaisesti.  

Havainnekuva M2Kodit Friisinmäenaukio
Havainnekuva M2-Kotien nuorisoasunnosta Espoon Friisinmäestä.

Millaista asuminen on M2-Kotien nuorille suunnatuissa kodeissa?

Nuorten asumisen tarpeet ovat lähtökohtaisesti samoja kuin vanhemmillakin. Kodin pitää olla turvallinen paikka, missä viihtyy hyvin ja asioiden pitää toimia. Monet asukkaat ovat arvostaneet sitä, että nuorille suunnatuissa taloissa on samanhenkistä nuorta porukkaa naapureina. 

 

“On tosi kiva, kun kaikki naapuritkin on nuoria tai melko nuoria. Meidän talossa kaikki on moikannut toisiaan. Aika helppoa asumista ja ei ole ollut mitään ongelmia.”

M2-Kotien nuorten asunnoissa myös tarjotaan tukea asumiseen liittyviin kysymyksiin. Asukkaat voivat kysyä neuvoja ja vinkkejä, jos jokin asia askarruttaa tai aiheuttaa vaikeuksia. Asiakaspalvelu auttaa ja myös isännöitsijä osaa ottaa nuoret asukkaat paremmin huomioon.  

Talot on lähes aina varustettu pesutuvalla, joten et tarvitse välttämättä omaa pesukonetta ja säästät kustannuksissa uuteen kotiin muutettaessa. Nuorille tarkoitettujen talojen asukkailla on lähtökohtaisesti kaikissa kohteissa lisäksi yhteiset kerhotilat ja sauna. 

M2-Kotien asukkaat pääsevät myös osallistumaan oman talon yhteisistä asioista päätettäessä. Jokaiselle talolle on varattu rahaa käytettäväksi yhteisten tilojen parantamiseksi tai yhdessä tekemiseen. Keskimäärin M2-Kotien vuokrataloilla on vuosittain 1500 euroa asukastoiminnan käyttöön, mutta summa vaihtelee talon koon mukaan. Rahaa voidaan käyttää vaikkapa kerhohuoneen pelikonsolin hankkimiseen tai pihajuhlien järjestämiseen. Asukkaat voivat vaikuttaa muihinkin yhteisiin asioihin enemmän kuin yksityisellä vuokranantajalla asuttaessa. Lue lisää asukastoiminnasta.


“M2-Kodeilta löytyi pesutupa  ja asunto oli siisti. Tuntui turvalliselta kun asiat oli valmiina, kun muutin ekaan omaan kotiin.”  

Joskus vuokralaisen taloudellisessa tilanteessa voi tulla haasteellisia aikoja ja tarvitaan tietoa ja apuja niistä selviämiseksi. M2-Kodit ei jätä sinua yksin, vaan antaa asumisneuvontaa, kun tarvitset tietoa esimerkiksi vuokranmaksusta tai Kelan-etuuksista ja tuista. M2-Kodit tarjoaa myös mahdollisuuden työllistymiseen tilanteissa, jolloin töitä ei muuten ole ja rahat ovat vähissä. Työpanoksellasi voit hyvittää esimerkiksi vuokrarästejä tai osan vuokrasta.

Pihapiirit-toiminta

Nuorisokohteiden asukkaille tarjoamme muiden palveluidemme lisäksi innostavaa Pihapiirit-toimintaa. Pihapiirit on erityisesti nuorten aikuisten asumisen sujuvuuteen keskittyvä palvelu, joka luo yhteisöllisyyttä ja tarjoaa monipuolisia tapahtumia M2-Kotien nuorisokohteissa. Toiminta ulottuu Espoon, Nurmijärven, Tuusulan, Keravan ja Järvenpään alueille. Tutustu tarkemmin Pihapiireihin.

 

Tutustu Espoon Friisinmäen nuorisokohteen yksiöön:

 

Täytä hakulomake

Muutto omaan kotiin – käytännön vinkkejä

Muutitpa sitten ensimmäiseen kotiisi tai olet jo konkarimuuttaja, on asunnonvaihto aina jonkin verran stressaavaa. Pitää muistaa tehdä osoitteenmuutos Postin ja Digi- ja väestötietorekisterin lomakkeella, mistä tieto menee onneksi moneen paikkaan ja muuttoilmoitus pitää tehdä myös isännöitsijälle sekä vanhassa, että uudessa osoitteessa. 

Kotivakuutus kannattaa hoitaa kuntoon hyvissä ajoin, niin se kattaa yleensä myös muutossa tapahtuvat onnettomuudet. Pidä myös mielessä, että M2-Kotien vuokralaisilta edellytetään kotivakuutusta. Kun muutat, muista sähkösopimuksen siirto tai uuden sopimuksen tekeminen, niin sinulla on muutettaessa sähköt valmiina oikeaan aikaan. Jos sinulla on määräaikainen sähkösopimus vanhaan asuntoon ja haluat kilpailuttaa sähköt, on muutto aina peruste purkaa vanha sopimus. Hoida myös nettiliittymät kuntoon ennen muuttoa. Perussurffailuun M2-Kotien asuntoihin automaattisesti kuuluva 10 Mbit/s laajakaista luultavasti riittää, mutta modeemit ja muut nettiliittymään asiat kannattaa selvittää jo ennen muuttoa.  

Muuttamisen valmistelut tulisi aloittaa hyvissä ajoin ja varata siihen riittävästi apuvoimia. Paras vinkki muuttamiseen on pakata kaikki hyvin ennen muuttoa ja käyttää hyviä muuttolaatikoita. Muuttopäivät ajoittuvat usein kuun vaihteeseen ja viikonloppuun, joten jos mahdollista, kannattaa muuttaa arkisin, jolloin muuttoauton saa edullisemmin lainaan ja rapussa ei ole muita muuttajia samaan aikaan. 

Tärkeää on myös rakentaa oma kuukausibudjetti ja laskujen maksu kuntoon uudessa asumisjärjestelyssä. Mieti milloin sinulle tulee palkka tai muut tuet ja milloin laskut tulee maksaa. Jos muutat yhteen kumppanisi kanssa, sovi miten maksut jaetaan keskenänne. Jos mahdollista, pakollisten menojen eräpäivät tai suoraveloitukset kannattaa sopia heti palkanmaksun jälkeisille päiville, niin pystyt suunnittelemaan taloutta paremmin.