Vuokra-asunnon irtisanominen

Irtisanominen kannattaa tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa muuton varmistuttua.

Irtisano vuokrasopimus sähköisesti

 

Haluatko palauttaa paperisen irtisanomislomakkeen M2-Kodeille postitse tai sähköpostitse?

Vuokrasopimuksen irtisanomisilmoitus (PDF)

 

Muistathan lisätä lomakkeeseen allekirjoituksen. Ilman allekirjoitusta saapuneet lomakkeet eivät ole päteviä ja lähetetään takaisin asukkaalle allekirjoitettavaksi.

Irtisanomisessa muistettavaa:

  • Vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi täysi kalenterikuukausi. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kalenterikuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana M2-Kodit on vastaanottanut irtisanomisilmoituksen. Vuokrasopimus siis päättyy seuraavan kalenterikuukauden viimeisenä päivänä. Esimerkiksi 12.11. irtisanotun asunnon vuokrasopimus päättyy 31.12. Vuokralainen ei pysty irtisanomaan määräaikaista vuokrasopimusta.
  • Asunnon irtisanominen tehdään aina kirjallisesti. Voit irtisanoa asunnon sähköisellä lomakkeella tai palauttamalla paperisen lomakkeen M2-Kodeille postitse tai sähköpostitse.
  • Jos vuokrasopimuksesi on kahden henkilön nimissä, on molempien tehtävä sähköinen vuokrasopimuksen irtisanominen tai allekirjoittaa paperinen irtisanomislomake. Molemmat eivät voi täyttää sähköistä ilmoitusta samanaikaisesti, mutta toisen sopijaosapuolen on tehtävä irtisanominen välittömästi toisen se tehtyä. Jos molemmat päävuokralaiset eivät ole irtisanoneet vuokrasopimustaan sähköisesti 24 tunnin sisällä, ei irtisanomista voida käsitellä.
  • Jos asunnon irtisanoo vain toinen osapuoli ja toinen on jäämässä asuntoon, on asuntoon jäävän myös tehtävä sähköinen irtisanominen ja siten vahvistettava, että koko vuokrasopimus velvoitteineen siirtyy hänen nimiinsä. Molempien osapuolten on kirjoitettava lisätietokenttään, että toinen osapuoli on jäämässä asuntoon ja vain toinen muuttaa pois.
  • Asukkaan kuoleman jälkeen vuokrasopimuksen hallinta siirtyy kuolinpesälle. Kuolinpesän vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kalenteri kuukausi. Kuolinpesän tulee toimittaa asunnon irtisanomisilmoitus ja sen liitteeksi vainajan virkatodistus/sukuselvitys. Irtisanomiseen tulee liittää myös kuolinpesän asioita hoitavan henkilön yhteystiedot. Katso tarkemmat ohjeet.
  • M2-Kodit vahvistaa aina irtisanomisen. Kun M2-Kodit on vastaanottanut ja käsitellyt irtisanomisilmoituksesi, tulee siitä aina kirjallinen vahvistus sähköpostitse. Vahvistuksen jälkeen irtisanojalle lähetetään lisäksi vielä erikseen muutto-ohjeet. Jos et saa kirjallista vahvistusta viimeistään kolmen arkipäivän sisällä, ota yhteyttä M2-Kotien asiakaspalveluun sähköpostitse m2.asiakaspalvelu@ysaatio.fi tai puhelimitse 09 7742 5500.
  • Irtisanominen käynnistää uudelleenvuokrauksen. Irtisanomisilmoituksesi käynnistää välittömästi asunnon uudelleenvuokrauksen. Eli irtisanomista ei pysty myöhemmin perumaan, koska asuntoa on saatettu jo tarjota uusille asiakkaille. Irtisanomisaikana yhteystietosi voidaan luovuttaa asunnosta kiinnostuneille asiakkaillemme, jotta he voivat olla sinuun yhteydessä sopiakseen asuntoon tutustumisesta. Jos sinulla ei ole mahdollisuutta esitellä asuntoa, pyydämme ottamaan yhteyttä M2-Kotien asiakaspalveluun, jotta voimme sopia asunnon esittelystä muulla tavoin.

Lue lisää aiheesta: Oletko muuttamassa? Irtisano vuokrasopimus oikeaan aikaan