Vuokra ja vuokranmaksu

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-vuokra-asuntoja, eli ne ovat rakennettu valtion tuella. Tämän vuoksi M2-Kotien asuntojen vuokrat pyritään pitämään kohtuullisina ja mahdolliset vuokrankorotukset maltillisina. Emme tavoittele toiminnallamme voittoa.

Lähes jokaisen M2-Kotien asunnon vuokraan sisältyy 10 Mbp/s nettiyhteys sekä yleensä myös vesimaksu. Joissakin kohteissamme vesimaksu laskutetaan erikseen.

Vuokranmaksu

Vuokranmaksun eräpäivä on joka kuukauden 2. arkipäivä. Omat vuokranmaksutiedot löydät kotiisi lähetetystä vuokranmaksulomakkeesta tai OmaM2-palvelusta. Voit maksaa vuokran myös verkkolaskuna. Voit valita verkkolaskun maksutavaksesi omasta verkkopankistasi.

 

Kirjaudu sisään OmaM2-palveluun

Vuokranmaksun viivästyminen

Jos vuokranmaksusi myöhästyy, ilmoita siitä mahdollisimman pian M2-Kotien vuokravalvontaan. Emme voi siirtää vuokranmaksun eräpäivää. Voimme tehdä kanssasi maksusuunnitelman, jolloin voit maksaa vuokravelan pienemmissä erissä.

Käänny asumisneuvojamme puoleen, jos tarvitset apua vuokratilanteen selvittelyyn, asumistuen ja muiden etuuksien hakemiseen sekä talouden hallintaan. Palvelu on luottamuksellista ja maksutonta. Asumisneuvoja ohjaa sinut sopiviin palveluihin tarpeen mukaan.

 

Lue lisää M2-Kotien asumisneuvonnasta

 

Ota yhteyttä vuokravalvontaan asiakaspalvelumme kautta puhelimitse puh. 09 7742 5500 tai sähköpostitse m2.vuokravalvonta@ysaatio.fi

Tiesithän, että Kelan asumistuen voi ohjata suoraan vuokranantajalle?

Valtakirja ja suostumus

M2-Kodit käsittelee vuokralaisia koskevia henkilötietoja. Tietojen käsittelyn perusteet ja käytännöt on kuvattu tietosuojaselosteessamme. Emme luovuta henkilötietojasi ulkopuolisille ilman tietosuojalainsäädännön mukaisia perusteita. Voit antaa suostumuksen henkilötietojesi luovuttamiseen nimeämillesi tahoille.

 

Suostumus henkilötietojen luovuttamiseksi (pdf)

 

Jos joku toinen hoitaa puolestasi vuokrasopimukseen liittyviä asioita, hän tarvitsee valtakirjan. Voit käyttää alla olevaa valtakirjaa tai tehdä oman valtakirjan.

 

Valtakirja vuokralaisen edustamiseksi (pdf)

Julkaistu: | Artikkelit

En pysty maksamaan vuokraa, mikä neuvoksi? 

Kun elämäntilanne muuttuu odottamattomasti, rahahuolet saattavat kasautua. Vuokranmaksun ongelmatilanteessa ei tarvitse jäädä yksin, sillä M2-Kotien kanssa voi tehdä maksusuunnitelman tilanteen tasapainottamiseksi.
Julkaistu: | Artikkelit

Apua rahahuoliin syyllistämättä

M2-Kodit välittää asukkaistaan monin tavoin. M2-Kotien talousneuvonta auttaa, jos vuokrat ovat rästissä tai oma rahatilanne huolettaa.