Usein kysytyt kysymykset

 • Vapaat asuntomme näkyvät netissä niin kauan, kunnes asunnon vuokraus on vahvistettu. Tämän vuoksi jotkut asuntoilmoitukset näkyvät netissä vielä silloinkin, kun asunnon vuokrausprosessi on edennyt ja asukas on valittu. Toimintaamme määrittävien ARA-säädösten vuoksi asuntomme tulee olla kaikille julkisesti näkyvissä ja haettavissa niin pitkään, kunnes vuokraus on vahvistunut. Tällöin jokaisella on mahdollisuus hakea asuntoa, jos hakijalle tarjottu asunto syystä tai toisesta asunto palautuu taas markkinoille.

  Jos asunto on vapaana, tarjoamme asuntoa ensiksi sille, jolla on suurin asunnontarve.

  Kuka voi hakea M2-Kotien asuntoa?

 • Suosikkikodit ovat asuntoja, joita valitsemalla kerrot vuokrausneuvottelijalle asuntotoiveistasi. Suosikkiesi avulla he osaavat etsiä sinulle mieluisia asuntoja. Huomioi, että et välttämättä saa tarjousta juuri suosikkikodistasi, vaan vuokrausneuvottelijamme voivat tarjota sinulle vastaavia asuntoja ARAn asukasvalintaohjeiden mukaisesti. Hakemuksen voi jättää myös ilman suosikkikotien merkitsemistä.

 • Kun saamme asuntohakemuksen, tarkistamme sen. Kun asuntoja vapautuu, kaikki niihin sopivat hakemukset huomioidaan. Hakemusten joukosta valitaan ARA-kriteereiden mukaisesti se hakija, jolle tarjous voidaan tehdä.

  Asukasvalinnoissa asunnontarve ja kiireellisyys merkitsevät, mutta myös hakijan varallisuus. Pyrimme tarjoamaan vapaat asunnot niitä sillä hetkellä eniten tarvitseville. Jokainen hakemus käsitellään tapauskohtaisesti. Emme käytä perinteistä jonojärjestelmää.

  Muistathan, että hakemus on voimassa kolme kuukautta. Jos emme ole tarjonneet sinulle asuntoa ennen sitä, muista uusia hakemuksesi: m2kodit.fi/asuntohakemus

  Tarkista samalla, voisitko laajentaa asuntohakuasi laajemmalle alueelle.

 • M2-Kotien vuokra-asunnot ovat tavallisia vuokra-asuntoja, koteja meille kaikille. Mutta koska ne ovat ARA-rahoitteisia, on meidän otettava huomioon asukasvalinnassa muutamia sääntöjä.

  Kuka voi hakea M2-Kotien asuntoa?

 • Luottohäiriömerkintä ei ole este kodin saamiselle. Merkintä luottotiedoissa voi kuitenkin vaikuttaa vakuusmaksun määrään tai sopimuksen muotoon.

 • Tee vain yksi hakemus. Voit lisätä hakemukselle suosikkikoteja, joihin erityisesti haluaisit muuttaa. Hakemukselle kannattaa laittaa hakualueita mahdollisimman laajasti. Jos muokkaat hakemustasi jälkeenpäin, se korvaa aina edellisen lähettämäsi hakemuksen.

 • Voit hakea uuteen M2-Kotien asuntoon elämäntilanteesi muuttuessa. Täytä silloin uusi asuntohakemus.

  OmaM2:ssa toimii asuntojen vaihtopörssi, jossa asukkaat ilmoittavat vaihtoasunnoista.