M2-Kodit rakennuttaa Oulunkylään Viisaan liikkumisen korttelin Saton kanssa

Helsingin Oulunkylän aseman ja tulevan Raide-Jokerin solmukohtaan tulee tulevina vuosina noin 500 uutta asuntoa.


Y-Säätiön omistama M2-Kodit ja Sato ovat ostaneet VR Groupilta tontin, joka sijaitsee Oulunkylässä aseman ja tulevan Raide-Jokerin solmukohdassa. Alueelle rakennetaan seuraavien vuosien aikana noin 500 uutta asuntoa: vapaarahoitteisia vuokra- ja omistusasuntoja, valtion tukemia vuokra-asuntoja sekä välimuodon asuntotuotantoa.

Alueen kaavoituksen tärkein lähtökohta on toimivat julkiset liikenneyhteydet. Tästä juontaa alueen nimi Viisaan liikkumisen kortteli. Alueella on tällä hetkellä 1970-luvulla rakennettu kerrostalokortteli, jossa on yhteensä 155 asuntoa. Nämä rakennukset puretaan, sillä asunnot vaatisivat täydellistä peruskorjausta, mikä ei ole enää taloudellisesti kannattavaa.

”Uusi kortteli sijaitsee liikenteen kannalta erinomaisella paikalla, ja sen avulla voimme vastata pääkaupunkiseudun kasvavaan asuntopulaan. Asukkaille alue tarjoaa mahdollisuuden kestävämpään, autottomaan elämäntapaan, sillä myös kevyeen liikenteeseen satsataan alueen suunnittelussa paljon”, kertoo Y-Säätiön omistaman M2-Kotien rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman.

Alueen toteutussuunnittelu on käynnistetty yhdessä kaavoituksen pohjaksi järjestetyn arkkitehtikilpailun voittaneen Arkkitehtitoimisto HMV Oy:n kanssa. Rakentamisen on tarkoitus käynnistyä vuoden 2021 aikana.

 

 

Tags: ,

Mitä mieltä olit aiheesta?