Leanheat-yhteistyöllä kohti energiatehokkaampaa asumista

Älykäs lämmönsäätö vähentää energiankulutusta. Energiatehokkuusjärjestelmä otetaan käyttöön valtaosassa M2-Kotien asunnoista alkuvuoteen mennessä.


M2-Kodit tekee osansa ilmastonmuutoksen torjumiseksi, kun se laajentaa asuinolosuhteita reaaliaikaisesti mittaavan järjestelmän käyttöä.

M2-Kodit kasvattaa yhteistyötä Leanheat Oy:n kanssa. Tällä hetkellä Leanheatin reaaliaikaisesti asuinolosuhteita mittaava järjestelmä on käytössä noin 30 kohteessa. Järjestelmän käyttö laajennetaan suurimpaan osaan M2-Kotien kiinteistöistä alkuvuoteen mennessä.

Järjestelmän tavoitteena on optimoida talon lämmityksen säätelyä, ja sitä kautta vähentää energiankulutusta ja siitä syntyviä kustannuksia. Samalla varmistetaan, että huoneistoissa on tasainen lämpötila ja hyvät asuinolosuhteet.

Järjestelmän käyttöönotto ei vaadi asukkailta toimenpiteitä. Käyttöönoton yhteydessä huoneistoihin asennetaan pieni ja huomaamaton, reaaliaikaisesti lämpötilaa ja kosteutta mittaava anturi. Säätöjärjestelmä hyödyntää asuntojen sisälämpötiloista ja sääennusteesta saatavaa tietoa. Se oppii kiinteistöjen lämpökäyttäytymistä ja optimoi säätöjä.

Leanheat-tekoälyn mittaamien tietojen perusteella korvataan nykyinen vain ulkolämpötilaan perustuva lämmityksen säätö.

”Järjestelmän avulla huoneistojen sisälämpötilojen poikkeamiin voidaan reagoida nopeastikin. Kun asuntojen sisälämpötilat pysyvät optimaalisina, myös hiilijalanjälkemme pienenee”, kiinteistöjohtaja Juha Niskanen sanoo.

Lue myös: Leanheat-tekoälyllä kohti kodin täydellistä lämpötilaa

 


Mitä mieltä olit aiheesta?