Näin M2-Kotien asukas hyötyy kotivakuutuksesta

M2-Kodin asukkaana sinulle on otettu AsumisPLUS-ryhmätapaturmavakuutus. Sen lisäksi tarvitset kotivakuutuksen. Mitä vakuutukset korvaavat ja missä tilanteessa?


1. Oma omaisuus vakuutettuna

Televisio näyttää pelkkää lumisadetta. Polkupyörä varastetaan telineestä. Uusi kännykkä luiskahtaa kädestä asfalttiin tai käsilaukku varastetaan kaupungilla. Hyvä kotivakuutus on onni onnettomuudessa.

Tutuimmillaan oma kotivakuutuksesi korvaa kotonasi olevan oman omaisuutesi, eli kaiken, mitä muuttokuormassa toit omaan M2-Kotiisi. Vakuutusten laajuuksissa on kuitenkin eroja! Jotkut vakuutukset korvaavat esimerkiksi matkatavaroille tapahtuvat kolhut tai muut vahingot ja varkaudet myös kodin ulkopuolella.

Kannattaa siis aina vertailla vaihtoehtoja ja tutkia vakuutusten laajuuksia.

2. Joskus talossa tapahtuu

”Eihän minulla ole mitään arvokasta”, kotivakuutuksen hyötyjä joskus vähätellään. Mutta yllättäviä asumiseen liittyviä onnettomuuksia voi kirjaimellisesti valua niskaan myös omien kotiseinien ulkopuolelta.

Esimerkiksi yläkerran naapurissa voi tapahtua vesivahinko, joka turmelee muitakin asuntoja. Tällöin hyvä kotivakuutus voi korvata omaisuuteesi kohdistuvan vahingon lisäksi myös sijaisasunnon, jonne pääset remonttia pakoon!

3. Anteeksi, se oli mun syy!

Jos rikkoo oman tavaran, se tietysti harmittaa. Mutta se vasta harmittaakin, jos rikkoo vahingossa toisen ihmisen kalliin tavaran tai aiheuttaa vahinkoa kiinteistölle. Kotivakuutuksen vastuuvakuutus on silloin kullanarvoinen! Erityisesti kiinteistöön kohdistuvat vahingot, kuten valumaan unohtuneen hanan aiheuttamat vesivahingot, voivat joskus tulla todella kalliiksi.

Ikävimmillään vahinkojen selvittely toisen osapuolen kanssa voi mennä oikeuteen asti. Tällaisessa tapauksessa kotivakuutukseen kuuluva oikeusturvavakuutus voi olla merkittävä taloudellinen helpotus.

4. Mitä jos ei saa kotivakuutusta luottohäiriön takia?

Jokaisella M2-Kotien asukkaalla pitää olla kotivakuutus. Joskus vakuutuksen ottaminen voi kuitenkin olla mutkikasta esimerkiksi luottohäiriömerkinnän takia.

Jos ensimmäinen vakuutusyhtiö ei anna vakuutusta, älä lannistu! Joillakin vakuutusyhtiöillä on tällaiseen tilanteeseen suunniteltuja tuotteita, joissa vakuutusmaksun voi esimerkiksi maksaa etukäteen. Kysy myös Kelan asiakaspalvelusta, voitko saada toimeentulotukea kotivakuutuksen hankkimiseksi.

5. M2-Kodin asukkaalle kuuluu AsumisPLUS

Tiesitkö, että M2-Kotien asukkaana sinut on automaattisesti vakuutettu kiinteistön alueella voimassaolevalla AsumisPLUS-nimisellä ryhmätapaturmavakuutuksella? Vakuutus on voimassa oman M2-Kotisi piha-alueella, yhteisissä tiloissa ja talkootyöhön liittyvillä matkoilla.

Jos esimerkiksi sinulla rikkoutuu silmälasit oman taloyhtiön pihamaalla, voit hakea korvausta AsumisPLUS-vakuutuksen kautta. Korvaus tulee aina jälkikäteen. Myös jos sinulta on kadonnut tai varastettu kodin avain, avainturva voi jälkikäteen korvata lukon uusimisesta tai oven avaamisesta aiheutuvia kustannuksia.

Huomaa, että AsumisPLUS ei korvaa kotivakuutusta, eli tarvitset silti oman kotivakuutuksen!

Lisätietoja AsumisPLUS-vakuutuksen ehdoista ja korvauksen hakemisesta.

Jutun asiantuntijoina toimivat M2-Kotien kiinteistöjohtaja Juha Niskanen ja konsernilakimies Timo Mutalahti.

Teksti: Krista Ahola

Kuvat: iStock

Tags: , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?