Vastaisku tylsälle – vinkit lapsiperheen kotoiluun

Silloin tällöin on hyvä, että on myös tylsää. Jos kuitenkin kaipaat tekemistä kotipäiville, on vain mielikuvitus rajana! Aloita vaikka näistä.


1. Leivo ja muotoile taikataikinasta

Tarvitset
1 l vehnäjauhoja
2 ½ dl suolaa
4 ½ dl lämmintä vettä
(Elintarvikeväriä)

Tee näin
Sekoita ainekset isossa kulhossa, vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia ja muovaile mitä haluat! Taikina kovettuu huoneenlämmössä parissa päivässä tai uuninlämmössä 150-asteisessa uunissa, jonka jälkeen voit maalata ja lakata taideteoksesi. Kun säilytät valmiin taikinan muovikelmussa tai ilmatiiviissä astiassa, se pysyy pehmeänä.

2. Roskakävele pihapiirisi puhtaaksi

Tarvitset
Roskapusseja
Suojahansikkaat

Tee näin
Ulkoilu on tärkeää edelleen! Hyödynnä ulkoilu, ilahduta naapureitasi ja kerää roskat piha-alueeltasi. Käytä suojakäsineitä ja siisti pihaa esimerkiksi tunti kerrallaan. Voit myös kirjata ylös millaisia roskia löysit ja kuinka paljon. Yllättikö roskien määrä tai laatu sinut?

3. Rakenna korttitalo

Tarvitset
Korttipakan

Tee näin
Korttitalon rakentamiseen tarvitset tasaisen alustan, rauhallisen paikan ja ripauksen mielikuvitusta ja kärsivällisyyttä. Haasta itsesi rakentamaan korttitalo korttipakan kaikista korteista. Ihaile valmista korttitaloa ja ota siitä kuva muistoksi!

4. Maalaa kiviä

Tarvitset
Eri kokoisia ja muotoisia kiviä
Akryylimaalia
Siveltimen

Tee näin
Keräile ulkoa sopivia kiviä maalattavaksi. Pese ja kuivaa kivet. Suunnittele kuvio tai maalaa suunnittelematta. Pyöreästä kivestä voit maalata vaikka leppäkertun. Valmis kivi toimii esimerkiksi pihakoristeena tai kirjatukena. Jos haluaa varmistaa, että maali pysyy kivessä sen kuivattua, voi kiven lakata maalin kuivuttua. Iloisia maalaushetkiä!

5. Tutki, miten ruoste syntyy

Tarvitset
Teräsvillaa
Vettä
Astian
Muistiinpanovälineet

Tee näin
Valuta astiaan muutama sentti vettä. Laita teräsvilla veteen ja seuraa teräsvillan muutosta vedessä 1-5 päivää. Kirjaa joka päivä ylös, mitä muutoksia huomaat. Tiedätkö, mistä muutos johtuu? Teräsvillassa on rautaa, joka hapettuu vedessä. Näin syntyy ruostetta eli rautaoksidia.

6. Kirjoita kirje

Tarvitset
Kynän
Paperia

Tee näin
Milloin olet viimeksi kirjoittanut kirjeen? Tee se nyt, kirjoita kirje itsellesi! Millainen aikuinen ajattelet, että sinusta tulee? Missä olet töissä? Onko sinulla lemmikkieläimiä? Minkälaisessa kodissa asut ja missäpäin maailmaa? Onko sinulla perhettä? Mitä olet opiskellut tai opiskelet? Mitä harrastat?

Voit myös kirjoittaa kirjeen ystävällesi, perheellesi tai miksei vaikka mukavalle naapurille!

Lue lisää:
Kotona ei tarvitse tylsistyä
Koronaviruksen vaikutukset M2-Kotien toimintaan

Tags: , ,

Mitä mieltä olit aiheesta?