Vuokra-asunnot Oulu

Oulu on aktiivinen kaupunki ja elinvoimainen asuinpaikkakunta, joka vakuuttaa monipuolisuudellaan. Kaupungissa riittää niin tapahtumia, kulttuuria, luontoa ja virkistysmahdollisuuksia sekä erinomaiset mahdollisuudet opiskella ja työskennellä. Me M2-Kodeilla haluamme tarjota Oulun asukkaille viihtyisiä ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Esimerkkejä tarjonnastamme Oulussa

M2-Kodit Oulu Järvitie 20

Järvitie 20

Puolivälinkangas, Oulu
Kerrostalo, valm. 1993

Esimerkkihuoneistoja:
2 h+k, 42,5-63,5 m2, alk. 562 €/kk
3 h+k, 76,0-76,5 m2, alk. 800 €/kk

Lue lisää
M2-Kodit Oulu Pinkelikatu 2

Pinkelikatu 2

Toppila, Oulu
Kerrostalo, valm. 1997

Esimerkkihuoneistoja:
tpk+s, 36,5-38,0 m2, alk. 492 €/kk
1 h+tpk+s, 41,0-42,0 m2, alk. 523 €/kk
2 h+k+s, 44,0-60,0 m2, alk. 535 €/kk
3 h+k+s, 69,0-79,0 m2, alk. 705 €/kk
4 h+k+s, 91,0 m2, alk. 893 €/kk

Lue lisää
M2-Kodit Oulu Sulkakuja 3-7

Sulkakuja 3-7

Kaakkuri, Oulu
Luhtitalo, valm. 2005

Esimerkkihuoneistoja:
1 h+tpk+s, 49,0-49,5 m2, alk. 626 €/kk
2 h+k+s, 44,0-58,5 m2, alk. 602 €/kk
3 h+k+s, 68,0-74,0 m2, alk. 790 €/kk
4 h+k+s, 89,0 m2, 1059 €/kk

Lue lisää

Oulu tunnetaan paitsi yliopistokaupunkina, liittyy Ouluun vahvasti myös teollisuus ja teknologia. Vuonna 1982 perustettu Technopolis oli aikanaan Pohjoismaiden ensimmäinen tiedepuisto, joka alun perin tunnettiin nimellä Oulun Teknologiakylä Oy. Teollisuudenaloista etenkin puu-, paperi- ja terästeollisuudella on vahva sija Oulussa.

Oulua ei siis syyttä kutsuta Pohjois-Suomen talousveturiksi ja Pohjolan Piilaaksoksi. Teknologiaan ja koulutukseen panostamisen ansiosta Ouluun on vuosien mittaan syntynyt yli 10 000 korkean teknologian työpaikkaa eri alojen huippuosaajille.

Tavoitteenamme meillä M2-Kodeilla on huolehtia, että voimme tarjota Oulun asukkaille hyväkuntoisia ja viihtyisillä asuinalueilla sijaitsevia kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja.

Oulu asuinpaikkana: kaupunki vakuuttaa monipuolisuudellaan

Pohjois-Suomessa sijaitseva Oulu on väkiluvultaan Suomen viidenneksi suurin kaupunki. Oulun väkiluku nykyisin on vähän reilu 204 600 asukasta.

Oulu:

Viidenneksi suurin kaupunki

Noin 204 600 asukasta

Oulu on täydellinen yhdistelmä idyllistä maalaismaisemaa ja vireää kaupunkikulttuuria. Kaupungissa asuu paljon aktiivi-ikäistä ja korkeasti koulutettua väkeä: vuonna 2018 15–64-vuotiaiden asukkaiden osuus oli yli 66 %.

Oulun keskustassa sijaitsee suosittu kävelykatu Rotuaari, jonka lisäksi tori, kauppahalli, pääkirjasto, elokuvakeskus sekä Ainolan puisto antavat kaupungin keskustalle oman leimansa. Keskustasta löytyy kymmeniä ravintoloita, joiden patioille ihmiset tykkäävät kokoontua rentoutumaan ja nauttimaan aurinkoisista kesäpäivistä.

Oulun asukkaille löytyy viihtyisiä virkistäytymispaikkoja aivan keskustan tuntumasta. Esimerkiksi Hupisaaren puistoalue ja Nallikarin hiekkaranta ovat mainitsemisen arvoisia kohteita, joissa keskustan pölyt ja kiireen tunnun pääsee takuulla karistamaan jaloistaan.

Oulun kulttuuri- ja urheilutarjonta on niin ikään varsin aktiivinen. Musiikkifaneille löytyy Oulusta laaja kattaus keikkoja ja konsertteja, joita pääsee kuuntelemaan Areena Oulun, kulttuuritalo Valveen ja Oulun musiikkikeskuksen kaltaisissa konserttipaikoissa. Jälkimmäisessä sijaitsee myös kuuluisa Madetojan sali, joka on saanut nimensä Oulussa syntyneen säveltäjä Leevi Madetojan mukaan.

Oulun urheiluseuroista tunnetuimpia ovat jääkiekkojoukkue Oulun Kärpät, pesäpalloseura Lippo sekä jalkapallojoukkue Oulun Palloseura. Lukuisat jäähallit, uima- ja liikuntahallit tarjoavat kaupungin asukkaille erinomaiset puitteet liikkua ja huolehtia kunnostaan.

Kaupungista löytyy myös kiinnostavaa arkkitehtuuria. Tarkkasilmäinen voi bongata rakennusten joukosta muun muassa Carl Ludvig Engelin ja Alvar Aallon kädenjäljen.

Oulu ja opiskelija-asunnot

Oulun asema keskeisenä yliopistokaupunkina näkyy myös kaupungin asuntotarjonnassa. M2-Kotien valikoimasta löytyy runsaasti sopivia vuokra-asuntoja myös opiskelijoille.

Muihin suuriin kaupunkeihin verrattuna Oulun vuokrataso on pysynyt edullisena. Huomionarvoista on, että esimerkiksi Jyväskylässä ja Kuopiossa vuokrien hinnat ovat korkeampia, vaikka kyseiset kaupungit ovatkin keskisuuria yliopistokaupunkeja. Oulu onkin erittäin varteenotettava ja suosittu opiskelijakaupunki myös edullisen asumiskustannustasonsa vuoksi.

Oulun kaupunginosat ja vuokra-asunnot

Oulussa sijaitsee useita vetovoimaisia asuinalueita. Vuokra-asunnon sijaintia valittaessa kannattaa huomioida, minkälainen asumismuoto ja asuinalue palvelevat omaa elämäntilannettasi parhaiten.

Me M2-Kodeilla tarjoamme mainioita vaihtoehtoja vuokra-asumiseen useissa eri sijainneissa ympäri Oulua. Kohteitamme löytyy Kaakkurin, Myllytullin, Intiön, Mäntylän, Puolivälinkankaan ja Toppilan alueilta.

M2-Kotiemme valikoimasta löytyy erilaisiin elämäntilanteisiin sopivia vuokra-asuntoja eri puolilla Oulua. Kaikki vuokraamamme asunnot ovat hyväkuntoisia ja sijaitsevat viihtyisissä asuinympäristöissä.

Haluamme M2-Kodeilla tarjota mahdollisimman miellyttäviä ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja Oulussa asuville ja sinne muuttaville. Lisäksi meille on tärkeää edistää asuinyhteisöjen ja pihapiirin mukavuutta: panostamme mielellämme esimerkiksi talojen yhteistiloihin ja asukkaille suunnattuihin palveluihin.

Kauttamme löytyy sopivia vapaita vuokra-asuntoja eri tarpeisiin myös asuntojen koon puolesta. Monet Oulun vuokra-asuntomme soveltuvat hyvin opiskelijoiden kimppakämpiksi tai perheasunnoiksi talouksiin, joissa yksi tai kumpikin vanhempi ovat opiskelijoita. Monipuolisesta asuntovalikoimastamme jokainen löytää takuulla juuri itselleen sopivan vuokra-asunnon.

Hintojen kehitys ja vuokra-asumisen tilanne Oulussa

Pellervon taloustutkimus ennustaa, että vuonna 2019 vuokra-asuntojen vuokrat nousevat asuntojen hintoja nopeammin koko Suomessa. Vuokrien ja asuntojen hintakehitys kuitenkin vaihtelee alueittain. Odotetusti vuokra-asuntojen hinnat ovat viime vuosina nousseet eniten pääkaupunkiseudulla. Kun muita suuria kaupunkeja vertaillaan keskenään, ei vuokra-asuntojen hintakehityksessä ole havaittavissa merkittävää vaihtelua (Lähde: http://www.ptt.fi/).

Oulun vuokra-asuntojen hintatason voidaan todeta olevan koko maan hintatasoa matalampi (11,76 €/m2 vs. 12,94 €/m2) ja merkittävästi Helsingin vuokra-asuntojen hintatasoa alhaisempi (11,76 €/m2 vs. 16,67 €/m2), (Lähde: Tilastokeskus 2018, koko vuokra-asuntokanta).

Vuokrat Oulussa:

Keskivuokra 11,76 €/m2

Yksiön mediaanivuokra
490 €/kk

Suomen Vuokranantajien julkaisemat tilastot osoittavat asuntorakentamisen olevan Oulussa runsasta. Kaupungissa on paljon omakotitaloja ja maaseutumaista asumista. Vuokra-asuminen on kuitenkin kasvanut Oulussa merkittävästi kaupungistumisen ja asumispreferenssien muuttumisen myötä. Vuonna 2018 Oulun asuntokunnista rivi- ja pientaloasunnoissa asui reilu 46 %, kun vuokra-asunnoissa asuvien osuus oli lähes 41 % (Lähde: https://www.stat.fi/). Ennustetaan, että vuokra-asumisen suosio Oulussa tulee lisääntymään.

Vuoden 2018 tilastojen mukaan Oulussa sijaitsevien vuokrayksiöiden mediaanivuokra oli 490 €/kk ja kaksioiden 622 €/kk. Helsingissä asuntojen vuokrat ovat selvästi korkeammalla tasolla: 780 €/kk ja 980 €/kk (Lähde: https://vuokranantajat.fi).

Oulussa kerrostaloasuntojen neliöhinnan suhde käytettävissä oleviin tuloihin on alle 5 prosenttia. Toisin sanoen keskimääräisillä käytettävissä olevilla vuosituloilla saa Helsingissä sijaitsevasta kerrostaloasunnosta keskimäärin noin 10 neliötä, kun taas Oulussa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta saa vastaavilla tuloilla keskimäärin yli 20 neliötä.

Vuokrien suhde käytettävissä oleviin tuloihin on kehittynyt Oulussa maltillisesti: vuosien 2010 ja 2018 välillä tuloihin suhteutetut vuokrat ovat nousseet Oulussa noin 2 prosenttiyksikköä ( 29,5 % ->  31,5 %), (Lähde: https://www.ptt.fi).

Tavoitteemme M2-Kodeilla on taata, että kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja on Oulussa kattavasti tarjolla myös jatkossa.

Kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja reiluilla ehdoilla

M2-Kodeissa välitämme viihtyisiä ja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja niitä eniten tarvitseville asukkaille. Asuntoihimme on varallisuusrajat. Lisäksi huomioimme asukasvalinnoissa hakijan elämäntilanteen ja sen, miten akuutti asuntotarve on kyseessä.

Tarjoamamme vuokra-asunnot ovat ARA-rahoitteisia, joten noudatamme asukasvalinnoissamme ARAn asettamia ohjeita. Ennusteiden mukaan ARA-rahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrien nousu säilyy maltillisena koko Suomessa. ARA-rahoitteisten vuokra-asuntojen vuokrien hintakehitys on niin ikään ollut maltillisempaa, kun kehitystä verrataan vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen markkinaan (Lähde: http://www.ptt.fi).

Vuokra-asuntoihimme saa tuoda lemmikkejä, emmekä peri asunnoistamme vuokravakuutta. Tavoitteemme on tehdä vuokra-asumisesta niin miellyttävää ja helppoa kuin mahdollista.

Olemme säätiöpohjainen toimija, emmekä kerää asuntojemme vuokrista voittoa. Vuokra-asuntojemme vuokratasoa koskevat tietyt rajoittavat säädökset.

Haaveissa vuokra-asunto Oulusta? M2-Kodit palveluksessasi!

Oletko edullista vuokra-asuntoa etsivä opiskelija tai vaikkapa Ouluun muuttoa harkitseva yrittäjä? M2-Kotien laajasta asuntovalikoimastamme saattaa hyvinkin löytyä unelmiesi vuokra-asunto.

Perehdy Oulussa sijaitseviin vuokra-asuntoihimme ja pistä hakemus vetämään! Näin olet askeleen lähempänä elämää, jossa pääset nauttimaan reilusta ja kohtuuhintaisesta vuokra-asumisesta M2-Kotien vuokralaisena!