Asukashaku Vantaan Martinlaakson uudiskohteeseen alkaa

Vantaan Martinlaakson uudisasuinalueen viimeiseksi valmistuvaan taloon haetaan ensimmäisiä asukkaita toukokuussa. Asuntoja löytyy yksin asuntoa etsivistä kolmioihin sekä talon erikoisuutena myös yhteisasumiseen Yhdessä-asunnoissa.

Vantaan Martinlaaksoon valmistuu kesän lopussa uusi 15-kerroksinen vuokratalo. Talossa on yhteensä 88 asuntoa yksiöistä pieniin perheasuntoihin sekä yhteisasumiseen tarkoitettuihin Yhdessä-asuntoihin. Osoitteeseen Laajaniitynkuja 5 on rakentunut vuosina 2018-2023 viisi uutta taloa, joista elokuussa valmistuva Laajaniitynkuja 5A on kuudes ja viimeinen ennen naapuruston valmistumista. Martinlaakson asuinalue on nostanut profiiliaan lähivuosina uudisrakentamisen lisäksi uudistamalla alueen juna-aseman sekä lähellä sijaitsevan Martinlaakson ostoskeskuksen.

  • Yksiöt ovat 32−34,5 m2. Yksiöiden vuokrat ovat alkaen 614 €/kk.
  • Kaksiot ovat 40,5−50,5 m2. Kaksioiden vuokrat ovat alkaen 738 €/kk.
  • Kolmiot ovat 60−60,5 m2. Kolmioiden vuokrat ovat alkaen 921 €/kk.
  • Yhdessä-asuinhuoneistot ovat kokonaispinta-alaltaan 98,5−111,5 m2. Vuokrat ovat huoneen koosta riippuen alkaen 378 €/huone/kk.

Jokaisessa huoneistoissa on vakiovarusteena astianpesukone ja keraaminen liesi. Lattiat ovat tyylikästä ja helppohoitoista laminaattia. Kylpyhuoneet ovat laatoitettuja. Asunnoissa on joko lasitetut parvekkeet tai oma terassipiha. Vuokraan sisältyy 50 Mbit/s internet-yhteys. Vesimaksu on 17 €/hlö/kk ja se tasataan kaksi kertaa vuodessa kulutuksen mukaan. Lemmikit ovat tervetulleita.

Laajaniitynkujan talojen yhteistilat ovat koko Laajaniitynkuja 5 naapuruston käytössä. Vuokraan sisältyy pesutuvan sekä kuivaushuoneen lisäksi monikäyttöiset asukastilat, asuntokohtaiset irtaimistovarastot sekä erillinen ulkoiluväline- ja lastenvaunuvarasto. Pian valmistuvassa A-talossa sijaitsee lisäksi erikseen kylään tuleville vieraille vuokrattavissa oleva yksiö.

A-talo ja sen kiinteistö on kokonaan savuton.

Hae asuntoa 1.5. −14.5.

Hae Yhdessä-asuntoa

Martinlaakso asuinalueena

Nyt valmistuva A-talo sijaitsee rauhallisella alueella Kehäradan varrella. Martinlaakson kaupunginosa sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien, palveluiden sekä harrastusmahdollisuuksien ympäröimänä. Kävelyetäisyydellä ovat päivittäistavarakaupat, Martinlaakson ostoskeskus, kirjasto, terveysasema, uimahalli ja kulttuuritalo Martinus.

Lapsiystävällisessä Martinlaaksossa sijaitsee useita päiväkoteja ja kouluja. Lähin päiväkoti on C-talon alakerrassa sijaitseva liikuntapainotteinen Pilke-päiväkoti Vauhtiniitty. Varhaiskasvatusta ja perusopetusta alueella on tarjolla sekä suomeksi että ruotsiksi, myös lukiot löytyvät molemmilla kielillä. Ammatillista koulutusta tarjoaa Kauppiaitten kauppaoppilaitos Mercuria.

Martinlaaksosta löydät myös loistavat ulkoilumaastot alueen ollessa täynnä viheralueita ja puistoja. Jokiuomanpuistosta löytyy koululaisten suunnittelema lähiliikuntapaikka, minigolfrata, koirapuisto ja matonpesupaikka. Viherpuisto tarjoaa koripallo- ja hiekkakentät sekä Vihertien asukaspuiston. Muita viheralueita ovat Koivikkopuisto ja Kivimäenpuisto sekä Kivivuori, Laajavuori ja Raappavuoret.

Martinlaakson liikuntapuistossa on monitoimiareena, skeittipaikka, pesäpallokenttä sekä talvisin tekojää. Latuyhteydet kulkevat Jokiuomanpuistosta Petikkoon.

Martinlaaksosta pääset edullisesti Helsingin keskustaan AB-vyöhykkeen lipulla. Julkisen liikenteen linjoja kulkee monipuolisesti eri puolille pääkaupunkiseutua, esimerkiksi Helsinki-Vantaan lentokentälle ja Espooseen. Autoilijalle sujuvaa liikkumista tarjoavat Hämeenlinnan väylä ja Kehä III.

Näin haet asuntoa

Tutustu asuntoihin ja jätä hakemus sinua kiinnostaviin vaihtoehtoihin. Asukasvalinnat tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten perusteella.

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-asuntoja. Asukasvalintoihin vaikuttavat ARA-kriteerien mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys ja hakijatalouden varallisuus. Etusijalla ovat kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat ja pienituloisimmat hakijat.

Valinnat asukkaista tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten sisällä niiden hakemusten kesken, joissa ARA-kriteerit täyttyvät ja joiden hakukriteerit vastaavat haettuja asuntoja. Oma tilanne asunnon tarpeen kiireellisyyden ja olemassa olevan varallisuuden osalta kannattaa täyttää hakemukselle mahdollisimman kattavasti.

Asukasvalinnat aloitetaan hakuajan päätyttyä. Asunnonhakijoihin, joille asuntoa voidaan tarjota, ollaan yhteydessä sähköpostitse touko-kesäkuun aikana.

Lue lisää asunnon hakemisesta M2-Kodeilla.

Hakuaika on auki 1.5.−14.5.