Asukastarina: Tiina ja Jesse, Vantaa

Millaista on asua M2-Kodeilla? Annetaan asukkaiden kertoa!

Tässä artikkelissa ääneen pääsevät Tiina ja Jesse. Artikkeli on alun perin julkaistu M2-lehdessä 1/2020.

Asukkaat: Tiina Alanko, 53, ja Jesse Nieminen, 22

Asuinpaikka: M2-Kotien asunto Vantaan Laajaniitynkujalla

Asunto: 3h+k, 66 m²

Muuttaneet taloon: lokakuussa 2018

Yllättäen kotiutuneet

”Tämä on ensimmäinen uusi asunto, jossa olemme koskaan asuneet. Valoisia huoneita ja uusia pintoja osaa arvostaa nuhruisten vanhojen nurkkien jälkeen. Asuimme 18 vuotta Varistossa. Kun asuntomme meni remonttiin, haimme uutta M2-Kodeilta.

Olin juuri eronnut ja kaipasimme nopeasti uutta kotia. Ajattelin, että heitämme kamat sisään. En ajatellut, että jäisimme, mutta olemmekin kotiutuneet tänne. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja talossa asuu tosi mukavia ihmisiä. Juttelemme aina käytävässä ja pihalla.

Työskentelen erityisluokalla kehitysvammaisten lasten ja nuorten kanssa, mutta päätyöni on olla omaishoitaja. Pojallani Jessellä on Downin syndrooma. Meille asumisessa tärkeää on rauhallinen normaali arki. Viikonloppuisin katsomme leffoja, kuuntelemme musiikkia ja Jessen kaverit käyvät yökylässä. Kun on sateista ja synkkää, käperrymme sohvannurkkaan ja poltamme kynttilöitä.”

Vuokra-asunnot Vantaalla

Keittiö kutsuu kokoontumaan

Tiina Alanko (oik) kertoo, että keittiö on heidän kotinsa sydän. Siellä kokoonnutaan usein kahvittelemaan ja pölisemään. Jesse (vas) tarvitsee hoitajia koko ajan. Varamummo Maija Iitiä kaataa kahvia Tiinan ystävälle Vuokko Lietolahdelle. Tiina puolestaan tarjoaa kakkua Loivahoivan hoitajalle Päivi Mörtille.

Koteja meille kaikille – katso vapaat asunnot

Kirjasto kodin lähellä

Jesse ja Tiina harrastavat keskiaikapäiviä. Siellä pääsee irti arjesta. Tiinaa historia on aina kiinnostanut ja Jessestä on mukava pukeutua. Ensi kesäksi Tiina suunnittelee ompelevansa hänelle käärmeennahkakuosisen sepän essun.

Tiina ja Jesse kuuntelevat joka ilta rentoutusmusiikkia ja lukevat jonkin kirjan. Se rauhoittaa ja pysäyttää päivän kiireet. Kodin lähellä on kirjasto, jossa Tiina ja Jesse käyvät usein.

Kuka voi hakea M2-Kotien asukkaaksi?

7 hyvää syytä muuttaa M2-Kodeille

Meistä jokainen on oikeutettu omaan kotiin, riippumatta elämäntilanteesta tai palkkapussin koosta. Kun muutat M2-Kodeille, rahaa jää myös elämiseen.

Tarjoamme kaupungin reiluimmat vuokraneliöt opiskelijoille, perheille, nuorille aikuisille, työssäkäyville, eläkeläisille ja haastavassa elämäntilanteessa oleville.

Lue lisää

Etsi asuntoja