Asukkaat mukana kiinteistökierroksilla

Strategiamme mukaisesti huolehdimme siitä, että asukkaamme asuvat hyvin. Tämä tarkoittaa laadukkaita ja hyvin hoidettuja kiinteistöjä ja asuntoja. Kiinteistökierrosten tavoitteena on kuulla asukkaitamme asumisen onnistumisessa.

Taloissamme järjestetään säännöllisin väliajoin kiinteistökierroksia. Kierroksilla tarkastellaan yhdessä asukkaiden kanssa kotitalon ja piha-alueiden nykytilaa ja mahdollisia muutostarpeita. Kierroksille osallistuu mahdollisuuksien mukaan M2-Kotien isännöitsijä, talon huoltoyhtiön edustaja sekä talotoimikunnan puheenjohtaja. Kasvokkain järjestettävät kierrokset tuovat hyvää vuoropuhelua isännöitsijän, huollon ja asukkaiden välille. Myös muut asiasta kiinnostuneet talon asukkaat voivat tulla mukaan.

Kierrosten tavoitteena on kuulla asukkaita ja asumisen onnistumista: kierroksilla voidaan keskustella esimerkiksi lumien luonnista, nurmikoiden leikkuusta ja talon siivouksesta. Asukkailta onkin tullut hyviä omaan kotitaloon liittyviä kehitys- ja parannusehdotuksia. Myös palautetta siitä, jos jokin asia ei ole toiminut toivotulla tavalla otamme mielellämme vastaan. Aktiiviselta talotoimikunnalta tuleekin usein hyviä ajatuksia asumisviihtyvyyden lisäämiseen liittyen. Kierrokset on koettu hyödylliseksi keinoksi vaikuttaa oman talon asumisviihtyvyyteen.

Kuvassa vasemmalta kiinteistöhuoltomies Ingemar Jansson (L&T Porvoo), talotoimikunnan jäsenet Teuvo Sintonen, Leila Huittinen ja talotoimikunnan puheenjohtaja Pia Mäenpää, sekä asiakasryhmän päällikkö Tiina Andelin (L&T Kiinteistöhuolto Oy).

Toukokuussa isännöitsijämme Taina Heikkilä kiersi Porvoon kohteitaan ja tapasi asukkaitamme yhdessä kiinteistöhuollon kanssa. Kierrokset olivat suosittuja ja 80 % talotoimikuntien puheenjohtajista osallistui mukaan kierrokselle. Taina pitää kierroksia tärkeänä tiedonvaihdon kannalta: ”Kierroksilla kuullaan miten asukkailla menee ja onko jotain huomioita kiinteistön huoltoon, siivoukseen tai piha-alueisiin liittyen. Paikan päällä voidaan myös yhdessä miettiä uusien asioiden toteuttamista ja käydä läpi vaikuttavatko esimerkiksi tulevat remontit suunnitelmiin.”

Kiinteistökierrokset jatkuvat taloissamme läpi vuoden. Kutsu kierrokselle tulee talon isännöitsijältä.