Etsitkö vuokra-asuntoa Kotkasta? Katso millainen paikka Kotka on, mitä se tarjoaa asukkailleen ja tutustu M2-Kotien vuokra-asuntoihin.

Koulukatu 25 B

Kotkansaari, 48100 Kotka

40 m², 1H+KK
Valmistumisvuosi: 2012
Kerros: 4 Talossa on hissi Vapautuu 1.10.2023
548 €/kk

Koulukatu 23

Kotkansaari, 48100 Kotka

54,5 m², 2H+K
Valmistumisvuosi: 2013
Kerros: 2 Talossa on hissi Vapautuu 1.10.2023
655 €/kk

Gutzeitintie 3

Kotkansaari, 48100 Kotka

48,5 m², 2H+KT+S
Valmistumisvuosi: 1872
Kerros: 2 Talossa ei ole hissiä Vapautuu 1.10.2023
656 €/kk

Koulukatu 23

Kotkansaari, 48100 Kotka

68,5 m², 3H+K
Valmistumisvuosi: 2013
Kerros: 1 Talossa on hissi Vapautuu 1.10.2023
772 €/kk

Koulukatu 23

Kotkansaari, 48100 Kotka

82 m², 4H+K
Valmistumisvuosi: 2013
Kerros: 4 Talossa on hissi Vapaa
944 €/kk

Kotka tarjoaa tyrskyjä ja merituulta

Kymenlaaksossa sijaitsevassa Kotkassa on Suomen kauneimmat rannikkomaisemat. Kaupungin keskusta sijaitsee Kotkansaarella, jota yhdistävät mantereeseen sillat. Merenkulkuperinteestä tunnettu Kotka on tänä päivänälin merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki ja myös monipuolinen kulttuurikaupunki. Täällä voi myös opiskella merenkulkua Kymenlaakson ammattikorkeakoulussa. M2-Kotien asunnot ovat joko modernissa kerrostalossa Tasaajankadulla tai perinteikkäissä ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaissa Gutzeitintien puutaloissa.

Vuokra-asunto Kotkasta

Satamista ja Meripäivistä tunnettu Kotka tarjoaa upeaa merellistä luontoa, opiskelupaikkoja ja vaihtoehtoja hyvään asumiseen. Kotkaan muutto on on kannattavaa, sillä Kotkan vuokra-asuntojen hinnat ovat kohtuullisella tasolla. Tämän lisäksi kaupunki tarjoaa tasokkaita palveluita ja hyvää elämää asukkailleen kohtuullisen matkan päässä pääkaupunkiseudusta. Kotkalaiset ovat leppoisaa väkeä ja ylpeitä kotikaupungistaan. Lue millainen paikka Kotka on asua ja jos vuokra-asunto Kotkasta kiinnostaa, tutustu myös M2-Kotien vuokra-asuntoihin Kotkansaarella ja Sunilassa. 

Kaikki M2-Kotien talot

Vuokra-asunnot Kotka

Koulukatu 23

Kotkansaari 48100 Kotka

Valmistumisvuosi: 2013

Kerrostalo, 78 asuntoa

Koulukatu 25 B

Kotkansaari 48100 Kotka

Valmistumisvuosi: 2012

Kerrostalo, 76 asuntoa

Gutzeitintie 13

Kotkansaari 48100 Kotka

Valmistumisvuosi: 1872

Luhtitalo, 14 asuntoa

Gutzeitintie 3

Kotkansaari 48100 Kotka

Valmistumisvuosi: 1872

Luhtitalo, 22 asuntoa

Gutzeitintie 5

Kotkansaari 48100 Kotka

Valmistumisvuosi: 1998

Kerrostalo, 20 asuntoa

Tasaajankatu 1

Sunila 48900 Kotka

Valmistumisvuosi: 1974

Kerrostalo, 30 asuntoa

Satamakaupungin kansainvälistä tunnelmaa

Kotkan satama on Suomen suurin yleissatama ja satamakaupungin asema on muokannut alueen kulttuuria jo pitkään. Kotka ei ole mikään uinuva pikkukaupunki, vaan sataman ansiosta kaupunkiin on aina tullut kansainvälisiä vaikutteita. Nykyisillään kaupungissa on asukkaita yli 50 000 ja kansainvälisyys näkyy katukuvassa yhä nykyäänkin, sillä lähes 10 % kaupungin väestöstä puhuu äidinkielenään jotain muuta kuin kotimaisia kieliä. Rajan läheisyys näkyy myös monien venäläisten matkailijoiden määränä ja venäjää kuuleekin usein kaupungin kaupoissa ja kaduilla. 

Kotkan satama-alueet eivät ole suinkaan missään kaupungin laitamilla, vaan laivoja lastataan myös aivan kaupungin keskustassa Kotkansaarella. Satamat tarjoavat työpaikkoja tuhansille kotkalaisille erilaisissa logistiikka-alan tehtävissä. Satamissa riittää vilskettä, sillä Kymenlaakson alueella on paljon teollisuuden työpaikkoja varsinkin paperi- ja puunjalostuspuolella, joiden tuotteita viedään kaikkialle maailmaan. Kotka on kärsinyt jonkin verran teollisuuden rakennemuutoksesta ja varsinkin perinteiset puunjalostusteollisuuden työpaikat ovatkin vähentyneet. Nykyään uusia työpaikkoja syntyy erityisesti korkeamman osaamisen yrityksissä ja palveluiden parissa. 

Kotkan asukasluku on noin 52 000
Kotka-Haminan satama on Suomen suurin vientisatama
Kotkan meripäivät järjestetään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna

Kotkassa pääset nauttimaan upeasta luonnosta

Kotkalaisia hemmotellaan kaupunkia ympäröivällä monipuolisella ja puhtaalla luonnolla. Kun muutat Kotkaan, huomaat luultavasti viettäväsi enemmän aikaa luonnossa. Esimerkiksi itäisen Suomenlahden saaristo tarjoaa mielenkiintoisia kohteita vaikka et itse omistaisi venettä. Saariston viehättävät pikkukylät, sekä saarista Rankki, Kirkonmaa ja Pyhtään Kaunissaari kutsuvat sinua tutustumaan ainutlaatuiseen tunnelmaan ja kauniiseen luontoon. 

Saariston lisäksi Kotkan alueen luonnosta voi nauttia Kymijoen varrella, jonka suistoalueella voi laskea koskea, meloa tai kalastaa. Vihreyttä löytyy myös ihan kaupungin keskustan tuntumasta Kotkansaarelta, missä entisen nestesataman alueelle on rakennettu Katariinan Meripuisto. Se on valtava monipuolinen puisto- ja virkistysalue, joka on vilkkaassa käytössä ympäri vuoden. Kotkansaarella löytyy myös muita viheralueita, joista kuuluisimpia on Sapokan vesipuisto. Muutto Kotkaan tuo siis sinulle hienoja mahdollisuuksia päästä liikkumaan ulkona ja luonnossa. 

Hyvien palveluiden Kotka

Kotkan kaupunki kertoo aikovansa investoida tulevina vuosina merkittävästi uusiin kouluihin ja palveluihin perheille ja muille asukkaille. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk houkuttaa kaupunkiin uusia opiskelijoita paitsi lähiseudulta, myös muualta maasta ja ulkomaita myöden. Lukioita, ammatillisia kouluja sekä perusopetusta löytyy aina lyhyen matkan päässä varsinkin Kotkansaarella. 

Harrastusmahdollisuudet Kotkassa ovat monipuoliset ja kaupunki on sitoutunut kehittämään niitä erityisesti lasten ja nuorten osalta. Luontoharrastusten lisäksi uimahalleja löytyy kaksi, kuntoratoja löytyy paljon ja kaupungissa on paljon järjestettyä liikuntatoimintaa. Myöskään kulttuuriharrastuksia ei tarvitse lähteä hakemaan kauempaa, vaan kaupungista löytyy aktiivista musiikki- ja teatteritoimintaa. 

Kotkansaaren Kantasatamaan on lisäksi valmistumassa Xamkin uusi kampus ja hulppea tapahtumakeskus, Satama Areena. Alueella toimii jo nyt upea ja useasti palkittu Merikeskus Vellamo, joka pitää sisällään Suomen merimuseon, Kymenlaakson museon ja Merivartiomuseon.

Kotkassa löytyy kauppoja ja ostosmahdollisuuksia hyvien etäisyyksien päässä. Varsinkin Kotkansaarella pääset nopeasti ostoksille ilman omaa autoa. Ostoksia voi tehdä Kauppakeskus Pasaatissa sekä keskustan monissa erikoisliikkeissä. Kotkan keskustassa kannattaa ehdottomasti käydä nauttimassa kauppatorilla myytäviä lämpimiä suussa sulavia sokeripintaisia possoja, jotka ovat niin paikallisten kuin matkailijoiden suosikkiherkku.

Millaista Kotkassa on asua? – Vuokra-asunnot Kotkansaarella ja Sunilassa

 Sunila asuinalueena tarjoaa puolestaan enemmän rauhaa ja mahdollisuuksia nauttia luonnosta. Sunila sijaitsee reilun vartin ajomatkan päässä Kotkan keskustasta itään. Sinne rakennettiin aikoinaan tehdastyöläisten tarpeisiin asuntoja, joista kuuluisimpia ovat Alvar Aallon suunnittelemat funkkistalot. Alueen rakennuskanta on monipuolinen aina pientaloista kerrostaloihin. M2-Kotien vuokra-asunnot Sunilassa sijaitsevat keskeisellä paikalla, sillä lähikauppa ja päiväkoti sekä Hakalan ala-asteen koulu ovat aivan vieressä. 

Tutustu nyt vapaisiin vuokra-asuntoihimme Kotkassa ja jätä asuntohakemus.