Oi ihana toukokuu – Miten järjestän talkoot?

Vapun jälkeen, kun huolto on korjannut talven jäljiltä viimeisetkin hiekoitushiekat, maa puskee hentoa vihreää ja ikiteekkarin serpentiini on laskeutunut ruusupuskaan, on aika kevättalkoiden.

Vapun jälkeen, kun huolto on korjannut talven jäljiltä viimeisetkin hiekoitushiekat, maa puskee hentoa vihreää ja ikiteekkarin serpentiini on laskeutunut ruusupuskaan, on aika kevättalkoiden.

Asukastoimikunta on tehnyt päätöksen talkoiden järjestämisestä jo varhain vuoden vaihduttua, kirjaamalla sen toimintasuunnitelmaan yhdeksi vuoden tapahtumista. Hyvissä ajoin ennen talkoita asukastoimikunta kokoontuu yhdessä valmistelemaan ja pohtimaan talkoiden ajankohdan ja työnjaon. Kuka tekee ilmoitukset ja huolehtii ne näkyville paikoille? Kuka hoitaa tarjottavat ja tarvitaanko jotain puutarha- tai rautakaupasta? Kuka on huoltoon yhteydessä? Kuka M2-Kotien asiakaspalveluun?

Ennen talkoita on varmistettava löytyykö talosta tarvittavat välineet, haravia, lapioita, hanskoja, kottikärryjä.

Osalla huoltoyhtiöistä on mahdollisuus tuoda lainaksi välineitä talkootapahtumaan. Asiassa kannattaa olla hereillä ajoissa, sillä keväällä talkootavarat ovat kysyttyjä sesonkituotteita.

Toisissa taloissa talon oma lehtikomposti riittää haravoinnin tuotoksille, mutta osassa kohteista piha-alueet ovat suuret ja puutarhajätettä syntyy paljon. Asukastoimikunnan harkintaan jää, tarvitaanko pihatalkoisiin roskalava. Samaan aikaan talkoiden yhteyteen voi pihaan tilata roskalavan asukkaiden omille kellariin ja nurkkiin kertyneille romuille. Roskalavan myötä asukkaat voivat vaivattomasti hävittää kierrätykseen kelpaamatonta tavaraa, sillä kaikilla asukkailla on tiedossa se, että roskakatos ei ole niille oikea paikka.

Itse talkoopäivään kannatta asukastoimikunnan tehdä suunnitelma siitä mitä kaikkea on tarkoitus saada tehtyä. Yhdessäolo on mukavaa, mutta enemmän saa aikaan, jos töitä pystytään jakamaan ja ihmisten erilaista osaamista hyödyntämään laajalti. Ja lapsia ei kannata unohtaa! Lapset ovat innokkaita talkoolaisia ja pienellä huomioimisella aktiivisesti mukana. Yhdessä tekemisen lisäksi kasvaa omasta lähiympäristöstä huolen pitäminen. Itselläni on lapsuuden pihatalkoista vain mukavia muistoja. Edes kerran vuodessa pihalla oli muitakin kuin me lapset ja talkoiden tuomaa tohinaa ja tapahtumaa. Ja se oma limpsapullo hiekkalaatikon reunalla pihan kavereiden kanssa istuskellen ja nautiskellen.

Talkoosaunan lauteilla, siististä pihasta innostuneena, voi jo miettiä seuraavia talon yhteisiä projekteja ja muistaa: Olipa kyse mistä vain talkoisiin liittyvästä asiasta, aina voi apua kysäistä M2:n asiakaspalvelulta, joka auttaa ja vastaa kysymyksiin.

m2.asiakaspalvelu@ysaatio.fi

Tags:

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?