Spiderman-muki on ok!

Apua, vieraita on tulossa kylään! Tuntuu, että oma koti on eriparinen ja epätrendikäs sekamelska. Ei ainakaan yhtään sisuslehtien ja -blogien maailmasta. Kuulostaako tutulta?

Hassu muki sisustuksessa on ok

Monelle kodista on tullut pinnallisen arvostuksen mittari samalla tapaa kuin autosta, vaatteista tai hienoista harrastuksista.

Rakastaako kotiinsa rahaa laittava aidosti viimeisintä huutoa olevaa mattoa tai trendikästä astiasarjaa? Vai onko taustalla luulo, että muiden arvostuksen ja hyväksynnän saa, kun koti on kuin kaunis lavaste.

Meillä on tarve kuulua joukkoon

Hyväksynnän saamisen ja joukkoon kuulumisen tarve kumpuavat syvältä, sillä polveudumme laumaeläimistä. Ihminen palaa halusta tutustua ja ystävystyä. Samalla mietimme, mitä muut meistä ajattelevat, ja mitkä standardit tulee täyttää, jotta saamme hyväksynnän.

Kutsumme ihmisiä kylään, koska haluamme viettää heidän kanssaan aikaa, mutta tärkein saattaa unohtua heti alkumetreillä. Vaikutuksen tekemisen ja hyväksytyksi tulemisen tarve pyyhkivät herkästi aitouden mennessään ja imaisevat ilon monesta juhlasta.

Kodin pitäisi olla turvallinen paikka, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Kodin pitäisi olla turvallinen paikka, jossa jokainen saa olla oma itsensä. Se heijastelee arvomaailmaamme ja peilaa puhtaimmillaan persoonaamme. On hienoa, kun ihmiset satsaavat kotiinsa, mutta on eri asia satsata rahalla kuin sydämellä.

Mielestäni trendien ja arvostuksen perässä ei kannata juosta, sillä arvostusta voi hakea yhtä hyvin kirppistyylillä kuin designillakin. Olennaista lienee se, että koti on oman oloinen. Yhdelle designvalaisin tuo aidosti iloa ja silloin on tietenkin ihanaa, jos sellaisen voi hankkia. Toisella itse tehty ja käytetty saavat sydämen heläjämään.

Kuuntele itseäsi kodin sisustajana

Tärkeintä on kuunnella itseään ja rakentaa sellainen elämä ja koti, jossa on hyvä olla sekä tilaa itsensä kehittämiseen ja minuuden rakentamiseen.

Siksi se, onko sinulla uusin sisustustavara, ei tee sinusta parempaa ihmistä. Jos trendikäs tavara on jonkun silmissä minuutesi mittari, kannattaa ehkä miettiä, tarvitsetko sellaisia ihmisiä elämääsi. Ainakin minua kiinnostaa enemmän jokaisen sisäinen kauneus, mielen rikkaus ja elämän viisaus.

Että voi makoilla ryijyllä juhlapiknikillä, ja nähdä lapsuuden piirroksen tuolin pohjavanerissa. Juhlakahvikin maistuu paremmalta haalistuneesta Spiderman-mukista, ja siihen mahtuu kahviakin tarpeeksi.

 

Tags: , ,

Mitä mieltä olit blogipostauksesta?