Espoon Friisinmäen nuorisoasuntojen asukashaku alkaa  

M2-Kodit rakentaa parhaillaan uusia asuntoja Espoon Friisinmäkeen osoitteeseen Friisinmäenaukio 7. Talot ovat luhtitaloja ja niissä on 56 vuokrakotia. Asunnot vuokrataan 18−29-vuotiaille nuorille aikuisille.  Asua saa 35-vuotiaaksi asti.  Asunnoista noin puolet vuokrataan M2-Kotien kautta ja loput jälleenvuokrataan Espoon kaupungille, joka valitsee näiden kotien asukkaat.

Friisinmäen uudiskohteeseen valmistuu sekä yksiöitä että kaksioita. Asunnot valmistuvat rauhalliselle alueelle pientaloalueen kylkeen ja sopivat hyvin niin yksin muuttaville kuin pariskunnille. Tutustu asuntoihin myös, jos etsit yhteistä kotia ystäväsi kanssa.

  • Yksiöt ovat 35,5 m2. Yksiöiden vuokrat ovat alkaen 559,03 €/kk.
  • Kaksiot ovat 44 m2. Kaksioiden vuokrat ovat alkaen 746,18 €/kk.
Havainnekuva M2Kodit Friisinmäenaukio
Havainnekuva 2h+kt asunnosta.

Jokaisessa huoneistossa on vakiovarusteena astianpesukone ja keraaminen liesi. Kylpyhuoneet ovat laatoitettuja. Kaikissa asunnoissa on oma lasitettu parveke.

Friisinmäen taloissa on panostettu yhteisöllisyyteen ja nuorten asumisen onnistumiseen. Kaksikerroksiset luhtitalot kiertävät viihtyisää sisäpihaa. Pihan keskeltä löytyvä rakennus pitää sisällään kaikille asukkaille yhteisen asukastilan. Rakennuksessa sijaitsevat muun muassa keittiö ja sauna.

Asukashaku asuntoihin käynnistyy 4.10. Uusiin koteihin päästään muuttamaan vuoden vaihteessa. Talon valmistuttua M2-Kodeilla on yli 600 nuorisoasuntoa pääasiassa eri puolilla Uuttamaata.

Tutustu asuntoihin tästä ja jätä hakemus 4.   ̶17.10. aikana.

Millainen asuinalue Friisinmäki on?

Friisinmäki on historialtaan vanha omakotialue. Kun Espoo oli vielä maaseutua, löytyi kaupunginosasta pieni Frisbacka-niminen torppa, josta alue on 1900-luvun alussa lähtenyt kehittymään. Aluetta kutsuttiinkin pitkään vain alueen ruotsinkielisellä nimellä Frisbacka.

Kävelymatkan päässä sijaitsevien Kilon ja Leppävaaran rautatieasemien valmistuttua alueelle alkoi rakentumaan myös esikaupunkialuetta ja omakotitaloasutusta. Sotien aikoihin aluetta on alettu kutsumaan myös suomenkielisellä nimellä Friisinmäki.

Kaupunginosana Friisinmäki on ollut ja on edelleen rauhallinen ja viihtyisä pientaloalue. Alue on nykyäänkin säilyttänyt vanhaa luonnettaan ja sieltä löytyy paljon sodan aikaisen ajan omakotitaloja. Myöhemmillä vuosikymmenillä alueelle on rakentunut myös rivitaloja ja muuta pientaloasuntokantaa.

Alueen etuina on sen keskeinen sijainti sekä lähellä sijaitsevan Leppävaaran kattavat ja monipuoliset palvelut, joihin pääsee jopa kävellen, mutta varsinkin polkupyörällä kätevästi. Liikenneyhteydet ovat sujuvat ja lähellä, Turun moottoritie palvelee aivan vieressä ja myös julkiset kulkuyhteydet ovat hyvät. Lisäksi Friisinmäen lähistöllä on paljon hyviä ulkoilualueita sekä lenkkeilijöille että koiran ulkoiluttajille.

Friisinmäestä löytyy oma päiväkotinsa. Kilonpuiston koulu ei kuulu Friisinmäkeen, mutta on lähikoulu aivan Friisinmäen tuntumassa. Helpon matkan päässä on lisäksi Kilon koulu. Kilosta löytyy myös lähimmät kaupat, kuten K-Supermarket ja Alepa, jotka ovat nopean kävelymatkan päässä vuoden vaihteessa valmistuvilta uusilta asunnoilta.

Friisinmäen nuorisokohteen asukashaku alkaa 4.10.

M2Kodit Friisinmäenaukio havainnekuva
Havainnekuva valmiista asunnoista.

Näin haet asuntoa

Tutustu asuntoihin ja jätä hakemus sinua kiinnostaviin vaihtoehtoihin. Asukasvalinnat tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten perusteella.

M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-asuntoja. Asukasvalinnat tehdään ARA-kriteerien mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys ja hakijakunnan varallisuus huomioiden. Etusijalla ovat kiireellisimmässä asunnontarpeessa olevat ja pienituloisimmat hakijat. Asuntoihin on varallisuusrajat.

Asukasvalinnat tehdään hakuaikana tulleiden hakemusten sisällä. Valintoihin vaikuttavat ARA-kriteerien mukaisesti asunnontarpeen kiireellisyys ja hakijatalouden varallisuus. Oma tilanne kannattaa täyttää hakemukselle mahdollisimman kattavasti.

Asukasvalinnat aloitetaan hakuajan päätyttyä. Niihin asunnonhakijoihin, joille asuntoa voidaan tarjota, ollaan yhteydessä sähköpostitse loka-marraskuun aikana. Alustavan arvion mukaan uusiin koteihin päästään muuttamaan tammikuun alussa.

Lue lisää asunnon hakemisesta M2-Kodeilla.

Tutustu asuntoihin ja jätä hakemus  4.   ̶17.10.

Lue myös: Miksi muuttaisin nuorisoasuntoon?