Espoon Friisinmäkeen asuntoja nuorille

M2-Kodit omistava yhteiskunnallinen Y-Säätiö-konserni rakennuttaa Friisinmäkeen asuntoja, jotka vuokrataan 18−29-vuotiaille espoolaisille nuorille aikuisille. Rakentaminen osoitteessa Friisinmäenaukio 7 on käynnissä ja asunnot valmistuvat arviolta loppuvuodesta 2021.

Osoitteeseen rakennetaan kuusi luhtitaloa. Kaksikerroksisissa taloissa on yhteensä 56 huoneistoa. Asunnoista vajaa puolet on tulee olemaan Y-Säätiö-konsernin kohtuuhintaisia ARA-vuokrakoteja, joiden vuokrauksesta tulee vastaamaan M2-Kodit. Loput asunnoista jälleenvuokrataan Espoon kaupungille, joka valitsee näiden kotien asukkaat.

Nuoret asukkaat saavat asua asunnoissa siihen asti, kunnes he täyttävät 35 vuotta.

Henkilökunta huolehtii nuorista

Nuorten asumisen onnistumista tuetaan. Espoon kaupunki valitsee palveluntuottajan, jonka henkilökunta on paikalla tukemassa itsenäisen asumisen onnistumista. Friisinmäen uudet asunnot mahdollistavat nuorille turvallisen asuinympäristön, jossa ammattilaisten ja muun yhteisön tuki on lähellä.

Luhtitalot muodostavat sisäpihan. Pihapiiriin tulee oma rakennus tiloille, jotka ovat asukkaiden yhteisessä käytössä. Yhteisöllisiin tiloihin tulee muun muassa keittiö ja sauna. Piharakennuksessa on myös henkilökunnan tilat.

Friisinmäki sijaitsee Turunväylän tuntumassa, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Lähijunien, bussien ja metron ansiosta Espoossa on toimiva julkinen liikenne. Lähellä Friisimäen asuinaluetta ovat muun muassa Leppävaaran kattavat palvelut.

M2-Kodeilla on paljon myös muita vuokra-asuntoja Espoossa. Olarin Keelkorvenkujalla on toinen M2-Kotien ainoastaan nuorille varattu asuintalo. Talo valmistui vuonna 2019.

Pääsuunnittelijana Friisinmäenaukion kohteessa toimii arkkitehti Marja Törmälä ja projektiarkkitehtina Ari Mäki-Marttunen Arkkitehdit Q4 -arkkitehtuuritoimistosta. Kohteen urakoitsija on Asura.