Hellittäkää ja hassutelkaa hiihtolomalla

1. Päivä, jolloin lapset ovat vanhempia

Eikö olisi hauskaa, että olisi yksi päivä, jolloin lapset saisivat päättää siitä mitä syödään? Eikä pelkästään päättää, vaan myös valmistaa perheen päivällisen. Antakaa lasten valita päivällisen teema ja menu ja käykää yhdessä ruokakaupassa. Sen jälkeen vanhemmat voivat nostaa jalat pöydälle.

Pienempien kanssa voi vaikka askarrella ruokalistat ja pöytäkoristeita ja lasten iän mukaan jokaiselle löytyy varmasti hommia tästä perheravintolasta. Kutsukaa naapuritkin illalliselle.

2. Perinteiset lumileikit kunniaan

Etelässä ei välttämättä nähdä lunta ja silloin on keksittävä muuta puuhaa, mutta kehä kolmosen ulkopuolella Suomi-neito saattaa tarjoilla parhaita lumileikkikelejä juuri talviloman tienoilla.

Kaivakaa siis lapiot varastosta ja rakentakaa vanha kunnon lumilinna. Pulkkamäkeen kannattaa pakata mukaan lämmintä juotavaa ja kunnon eväät.  Ruoka maistuu jostain syystä aina paremmalta ulkona. Ja saa sinne murtsikkaladullekin toki suunnata!

3. Leffamaraton olkkarin lattialla

Milloin viimeksi olet nukkunut siskonpedissä? Muistatko, miten hauskaa ja jännittävää oli, kun vanhemmat antoivat luvan laittaa kaikki kaksi talosta löytyvää vieraspatjaa vierekkäin lattialle ja niillä nukuttiin vieri vieressä. Saattoi mennä enemmän kikattelun puolelle.

Kantakaa patjat olkkariin, pedatkaa siskonpeti ja laittakaa perheenne lempparileffat pyörimään.

4. Miniloma kotikaupungissa

Lomalla ei ole pakko matkustaa kauas. Juuri tällä hetkellä minilomat omassa kotikaupungissa paikallisten palveluiden parissa ovat vieläpä trendikkäitä.

Varaa siis yö oman paikkakuntasi hotellista, käy syömässä paikallisia herkkuja ja nauti kävelylenkistä vailla sen suurempia suunnitelmia. Tämä on juuri muuttaneelle myös loistava tapa tutustua uusiin kulmiin!

5. Lomalla lepo on ihan ok

Muista, että lomalla on myös ihan ok levätä. Voi lorvia verkkareissa ja villasukissa kotinurkissa vaikka koko viikon, jos siltä tuntuu. Nyt on hyvä hetki nukkua pitkään, lukea kirjaa ja katsoa lempparisarjoja. Ja vaikka järjestellä kaappeja tai ajatuksia.

Teksti: Linda Mustakari

Kuva: iStock