Kesätekemistä sade- ja hellesäälle

Kesällä riittää monenlaista tekemistä sateella tai hellesäällä! Lue M2-Kotien vinkit!

1. Uimaan säällä kuin säällä

Jos taivaalta tulee yhtä paljon vettä kuin M2-Kotien asuntosi suihkusta, suuntaa suosiolla polskimaan sisätiloihin. Kylpylät tarjoavat pientä luksusta, kun taas uimahallin pääsymaksu sopii lähes jokaisen kukkarolle. Löytyisikö bussimatkan päästä uimahalli, jossa et ole ennen käynyt?

Aina sade ei ole este luonnonvesissä uimiselle. Muistatko, miltä tuntuu uida linnunmaidon lämpöisessä vedessä, kun raikas kesäsade ropisee veden pintaan? Pakkaa mukaan lämpimät vaatteet, joihin on mukava kääriytyä uintireissun päätteeksi. Muista poistua vedestä, jos sade muuttuu ukkoseksi.

Tai miksi et menisi onkimaan! Mato-ongella ei tarvita kalastuslupaa. Jos lupa-asiat mietityttävät, katso missä onkimiseen tarvitaan erillinen lupa.

2. Päivällä leffaan tai museoon

Sade – mikä ihana tekosyy keksiä tekemistä sisätiloissa! Elokuvateattereiden päivänäytöksissä on ihanan väljää, ja lippujen hinnat ovat tavallisesti iltahintoja edullisemmat.

Koska viimeksi kävit museossa? Museokortilla pääset vuoden ajan 280 mielenkiintoiseen museoon ympäri Suomen, Ahvenanmaalta Inariin. Muista myös ilmaispäivät!

3. Paikallisbussin hinnalla turistiajelulle

Bussin tai raitiovaunun ikkunasta näkee maisemat ja nähtävyydet, mutta varpaat pysyvät kuivina. Löytyisikö kotikaupungistasi vielä sinulle uusi puisto, tori tai ranta? Kartoita uudet suunnat Google Mapsin avulla!

Osta yksittäinen lippu tai kokeile vuorokausilippua ja katso, mihin raiteet tai bussikaistat sinua kuljettavat. Eväät voit syödä vaikkapa katetulla bussipysäkillä sateen ropinaa kuunnellen.

4. Saareen virkistäytymään

Helteellä jokainen tuulenhenkäys on tervetullut. Pienet laivat puksuttelevat kesäisin vesistöissä ympäri Suomen. Lähisaariin pääsee monissa kaupungeissa usein muutamalla kolikolla, lisäksi tarjolla voi olla edullisia perhelippuja. Tarkista oman kaupunkisi nettisivuilta reitit ja hinnat!

Pääkaupunkiseudun lähisaarten liikenne löytyy nyt näppärästi Reittioppaasta. Suomenlinnaan pääset HSL:n lipulla, mutta muihin saariin ostetaan erillinen lippu.

Muista juoda riittävästi vettä, suojata iho ja viimeistellä kesätyyli hellehatulla!

5. Ostoskeskuksen tai kirjaston ilmastoinnista nauttimaan

Yksi sana: ilmastointi. Sellainen löytyy ostoskeskuksista. Hauskuuta itseäsi ottamalla mallia amerikkalaisista ja lähde mall walkingille eli ostoskeskuskävelylle. Hikinauha päähän, lenkkarit jalkaan ja kävelylle pitkin ostarin tuuletettuja käytäviä. Mitään ei tarvitse ostaa!

Myös kirjastot ovat monesti ihanan viileitä helteelläkin. Nappaa kesäpokkari hyllystä ja istahda lukemaan kirjaston sohvannurkkaan.

6. Metsän varjoihin vilvoittelemaan

Monet M2-Kotien talot sijaitsevat monipuolisten luontoalueiden kupeessa. Hyödynnä lähimetsän vilvoittavat varjot ja mene metsään. Viltti, eväät ja hyvä kirja mukaan!

Koska viimeksi yövyit teltassa? Varjoisalla paikalla nukut ihanan viileät yöunet. Suomessa teltan saa pystyttää tilapäisesti aika vapaasti minne vain, kunhan se ei aiheuta häiriötä maan omistajalle. Tutustu leiriytymisen jokamiehenoikeuksiin.

Teksti: Krista Ahola

Kuva: iStock