Kesätyö M2-Kodeilla antaa eväät arkeen

M2-Kotien vihertyöntekijöiden pakettiauto on pysäköity viihtyisälle sisäpihalle Myyrmäen Kilterinrinteessä. Keltapaitainen Jemina Ahmakari, 25, heilauttaa iloisesti kättään: tänne päin! Vehreän piha-alueen toisella laidalla työkaveri päräyttää ruohonleikkurin käyntiin. Kesä on jo toukokuussa parhaimmillaan.

”Tiimikaverit Atte ja Safe tuntevat nämä pihat hyvin, sillä he ovat jo toista kesää vihertyöntekijöinä. Itse olen täällä ensimmäistä kertaa, mutta tiimiläisiltä saa aina hyvän opastuksen hommiin”, Jemina hymyilee.

Jemina on aloittanut pari viikkoa sitten kesätyön M2-Kotien vihertyöntekijänä. Tätä ennen hän oli pidemmän aikaa sairauden takia työttömänä. Nyt hän on kuitenkin kuntoutunut ja tuntee olevansa valmis työ- ja kouluarkeen.

”Olen hakenut syksyllä opiskelemaan joko kosmetologiksi tai lähihoitajaksi. Sitä ennen on kuitenkin hyvä päästä opettelemaan sitä, että herätyskello soi taas jokainen arkiaamu. Kesätyöstä saan hyvän kokemuksen siitä, että pystyn taas arkeen ja normaaleihin kahdeksan tunnin työpäiviin”, Jemina kertoo.

”Saa olla ulkona, saa työstä palkkaa, plussana mahtavat työkaverit”, listaa Jemina Ahmakari kesätyönsä parhaita puolia.

Osa porukkaa puutarhatiimissä

Viime helmikuussa Jemina sai vinkin, että M2-Kodit etsivät kesätyöntekijöitä. Hän laittoi netin kautta hakemuksen menemään puutarhatiimiin. Pian tuli kutsu haastatteluun.

”Ilmeisesti se meni ihan hyvin, kun nyt tässä olen!”, hän naurahtaa.

Jemina otettiin alusta asti hyvin työyhteisöön mukaan. Jo parissa viikossa hänen tiimiinsä on syntynyt hyvä henki, jossa kemiat osuvat yhteen ja on kiva tehdä töitä.

”Tämä opettaa ihan valtavasti kommunikaatiota ja yhteistyötä. Kaikki asiat sovitaan yhdessä, autetaan toinen toisiamme ja huolehditaan työturvallisuudesta. On hienoa kuulua porukkaan”, hän painottaa.

Työpäivien jälkeen Jemina oli etenkin alussa väsynyt – mutta hyvällä tavalla.

”Kerroin esimiehellekin, että on hieno tunne huomata olevansa väsynyt fyysisestä työnteosta. Se on palkitsevaa. Tästä saa varmasti voimia selvitä vastoinkäymisistäkin. Ja minulla on aina työkaverit ja esimies tukena”, hän kiittelee.

Jemina on työskennellyt puutarhatyöntekijänä jo 16-vuotiaana. Paluu samanlaiseen kesätyöhön 25-vuotiaana on tuntunut mukavan nostalgiselta.

Kesäkeli on varustekysymys

Kesätyöt alkoivat toukokuussa ihanan kesäisissä merkeissä, mutta vihertyöntekijät ovat varautuneita sateisiinkin.

”Minä en sateita pelkää! Meillä on hyvät sadevaatteet, kunhan nyt ei mitään tornadoja tule”, Jemina sanoo nauraen.

Seuraava uusi asia on kesäkuussa aloittavat uudet työkaverit. Silloin tiimit muuttuvat jonkin verran, kun uusia nuoria tulee mukaan vihertyöntekijöiden porukkaan.

”Odotan sitä vähän jännityksellä, ja on tietysti tosi tärkeä ottaa uudet ensi hetkestä lähtien hyvin vastaan. On myös kiva päästä itse vuorostaan opettamaan muille, mitä on ehtinyt ensimmäisten viikkojen aikana oppia, Jemina toteaa.