Klaukkalan uudiskohde rakentuu ennätysajassa – asumisen mukavuudesta ja vastuullisuudesta ei ole tingitty
Klaukkalaan loppuvuonna valmistuva uudiskohde rakentuu noin seitsemässä kuukaudessa. Uudiskohteessa yhdistyy kestävä rakentaminen, uusiutuva energia ja asumismukavuus.
Klaukkalaan osoitteeseen Isoseppälä 10 rakentuva uudiskohde valmistuu poikkeuksellisen nopeasti, jopa seitsemässä kuukaudessa. Pian valmistuva kohde on M2-Kodeille jo kolmas projekti COfLOW Oy:n kanssa, joka vastaa kohteen rakentamisesta.
”Rakennamme noin 40 prosenttia nopeammin kuin kilpailijamme kehittämämme runko- ja talotekniikkajärjestelmän ansiosta. Rakentamisen tehokkuus perustuu komponenttien esivalmisteluun tehtaalla sekä tarkkaan hiottuun rakentamisprosessiin. Yleensä rakentamiseen menee 12–16 kuukautta”, kertoo COfLOWn perustajaosakas Jan Lund.
Isoseppälän kohteeseen rakentuu kaksi kolmikerroksista kiinteistöä, joissa on yhteensä 48 asuntoa. Valmistuvat asunnot ovat kooltaan 32,5 m2 – 80,5 m2, ja niitä on yksiöistä neljän huoneen asuntoihin. Isoseppälän rakennuttaa M2-Kodit omistava Y-Säätiö.
Vastuullisuus rakentamisen kulmakivenä
Nopean rakentamisen lisäksi rakentamisessa on kiinnitetty huomiota vastuullisuuteen ja kestävään kehitykseen. M2-Kotien uudiskohteet rakennetaan mahdollisimman vähähiilisesti, ja COfLOWn lähestymistapa vähentää hiilijalanjälkeä noin 20 prosenttia perinteiseen rakentamiseen verrattuna. Hiililaskelman on tehnyt COfLOWlle ulkopuolinen konsulttiyritys Ramboll.
Vastuullisuus näkyy myös tulevien asukkaiden arjessa. Isoseppälä valmistuu A-energialuokkaan, joka on vaatimus M2-Kotien uudiskohteille. A-energialuokka tarkoittaa erinomaista energiatehokkuutta, mikä vähentää energiankulutusta ja alentaa asukkaiden energiakustannuksia. Esimerkiksi talojen katoille on asennettu aurinkopaneelit, joiden tuottamaa sähköä käytetään kiinteistössä, ja taloihin on valittu ympäristöystävällisempi maalämpö.
Isoseppälälle haetaan RTS-ympäristöluokitusta.
Asunnot rakennetaan asumisviihtyvyys ja turvallisuus edellä
Rakentamisen aikana valintoja on tehty vastuullisuuden lisäksi asumisviihtyvyyden ja turvallisuuden puolesta. Asuntojen huonekorkeus on vähintään 2,7 metriä ja ikkunoiden koot vähintään 15 prosenttia huoneen pinta-alasta, mikä tuo valoisuutta ja tilan tuntua asuntoihin. Rakennusvaatimusten mukaan huonekorkeuden on oltava vähintään 2,5 metriä ja ikkunoiden on oltava 10 prosenttia huoneen pinta-alasta.
Isoseppälässä asumisturvallisuuden kärki on ennakoinnissa. Esimerkiksi vesivahinkojen syntymistä ehkäistään kylpyhuoneisiin asennetuilla koko kylpyhuoneen pituisilla lattiakaivoilla sekä keittiössä olevilla vuotovahdeilla, jotka katkaisevat huoneiston vedentulon vuototilanteen sattuessa.
Kaikissa kohteen asunnoissa on myös KNX-kotiautomaatiojärjestelmä, jonka kautta asukas pystyy seuraamaan sähkön- ja vedenkulutusta reaaliaikaisesti. Automaatiojärjestelmän kautta asukas voi tehdä vastuullisempia kulutusvalintoja sekä huomata poikkeamat kulutuksessa aikaisemmin.
”KNX-järjestelmän kautta asukkaat voivat säätää myös ilmanvaihtoa ja lattialämmitystä oman mieltymyksen mukaisesti. Makuuhuoneen lämpötilan voi asentaa vaikka 18 asteeseen ja olohuoneen kuitenkin pitää kahdessakymmenessä asteessa. Sitä ei perinteisellä patteriverkostolla pysty kovin helposti tekemään”, Lund tarkentaa.