Kokemuksia M2-Kodeilla asumisesta Kuopiossa

Risto Marttila, 67, asuu Papinkujalla

”Olemme asuneet perheen kanssa Pappilanmäellä reilut 11 vuotta. Kovasti ollaan tykätty, en keksi mitään huonoja puolia. Vuonna 2016 vaihdoimme vaimon kanssa saunalliseen kolmioon, ja asumisen laatu nousi entisestään.

Täällä asuu mukavaa, lupsakkaa porukkaa, lapsista ikäihmisiin. Olen ollut talotoimikunnassa alusta lähtien, välillä puheenjohtajanakin. Täällä on vielä vanha talkoomeininki voimissaan. Se on hienoa, että tehdään asioita yhdessä. Kesäisin käydään risteilyillä Kallavedellä, on lettukestejä ja grillausta. Myös lapsemme viihtyvät täällä. Meitä asuu samassa pihapiirissä kolme sukupolvea.”

Roosa Hytönen, 28, asuu Heinäkadulla

”Olen kotoisin Kuopion seudulta. Tämä on ehdottomasti kivoimpia paikkoja, jossa olen asunut. Alue on tosi rauhallinen ja luonnonläheinen. Takapihalta näkyy uimaranta ja matonpesupiste. Lenkkipolut ovat ihan vieressä ja 8-vuotiaan poikani koulu on vain reilun puolen kilometrin päässä. Lähipalvelut ovat vieressä terveyskeskusta myöten ja isoon kauppakeskus Matkukseen on matkaa vain viitisen kilometriä. Kuopion keskustassa ei välttämättä tarvitse käydä lainkaan, kaikki on niin lähellä kotia. Mutta jos sinne haluaa, oikopolkuja pitkin menee pyörällä puolisen tuntia ja autolla hurauttaa 10 minuutissa.

Meille tämä on juuri sopiva asuinpaikka, sillä olemme liikunnallisia. Käymme retkillä ja vaeltamassa. Meillä on kaksi basenji-koiraa, toinen reilun vuoden ja toinen muutaman kuukauden ikäinen. Harrastan niiden kanssa agilityä ja maastojuoksutreenejä.

Talossa on mahtavat naapurit. Meiltä tultiin pian kysymään ystävällisesti, tiedämmekö koiramme itkevän yksinään. Asia esitettiin todella rakentavasti. Niinpä hankimme vanhemmalle kaverin. Muutenkin naapurusto ottaa toisensa huomioon.”

Anna Kuokkanen, 29, asuu Ankkuritiellä

”Perheen kasvaessa vaihdoimme pari vuotta sitten pienemmästä tähän kolmioon. Muutto oli helppo: naapurirapusta toiseen. Emme halunneet täältä pois, sillä alue on rauhallinen ja lapsen tarhakin oli ihan vieressä. Viihdymme täällä muutenkin. On monen ikäistä ihmistä, naapurusto on yhteisöllinen ja julkisilla pääsee helposti keskustaan.

Asunnossa oli kuluneet muovimatot ja ne vaihdettiin laminaattiin muuton yhteydessä. Samalla maalasimme itse seinät. Tämä oli iso plussa ja paransi asumisviihtyvyyttä tosi paljon. Koti on ihanan avara ja valoisa. On hienoa, kun M2-Kodeilla ei peritä vuokravakuutta. Se olisi iso lovi esimerkiksi opiskelijan kukkarossa.”