Lähes sata asukasaktiivia tapasi M2-Päivässä

“M2 välittää vuokralaisistaan enemmän kuin kukaan muu tuntemani vuokranantaja”, tapahtuman palautteissa kiitettiin.

Valtakunnallinen M2-Päivä 14.5. kokosi yhteen M2-Kotien asukastoiminnan aktiivit. Tapahtumassa kuultiin ja keskusteltiin asumisen ajankohtaisista asioista. Tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa hybriditapahtumana. Helsingin Sokos Hotel Presidentissä oli paikan päällä lähemmäs sata osallistujaa aina Rovaniemeltä saakka. Lisäksi moni asukas oli kuulolla etäyhteyden päässä.

Asukkaiden kohtaaminen ja kuuleminen on tärkeä osa toimintamme kehittämistä. Joka toinen vuosi järjestettävässä M2-Päivässä asukasaktiivit pääsevät myös tutustumaan muiden alueiden asukkaisiin. ”On tärkeää, että uudet ja vanhat aktiivit pääsevät tapaamaan toisiaan M2-Päivän merkeissä. Asukastoiminta on yhdessä olemista”, kertoo asukasneuvoston puheenjohtaja Jukka Pekka Koskinen Turusta.

Lauantaina 14.5.  järjestetyssä päivässä esiteltiin uusi asukasneuvosto, joka koostuu eri alueiden puheenjohtajista. Päivän puheenvuoroissa kuultiin tärkeää asiaa muun muassa tupakoinnista, hyvästä naapuruudesta ja asumisen hiilineutraaliuudesta. Talotoiminnan tietoiskuissa ja klinikassa M2-Kotien asiantuntijat vastasivat asukkailta tulleisiin kysymyksiin ja hyvää keskustelua käytiin eri aihealueisiin liittyen. ”Ihmisillä on paljon kysyttävää ja erityisesti hiilineutraalius on asia mikä mietityttää asukkaita. Asukkaiden kannalta olisi tärkeää saada ohjeistusta, miten omalla toiminnalla voidaan vaikuttaa hiilineutraalimpaan asumiseen ja miten kierrätys- ja lämmityskulut vaikuttavat esimerkiksi vuokriin”, Jukka Pekka sanoo.

Päivä päättyi kevyempään tunnelmaan, kun lavalle asteli ammattipuhuja Tom Pöysti. Hän viihdytti kuulijoita esityksellään Tekemisen riemu ja tuska. Saa olla kivaa!

Tapahtuma sai osallistujilta hyvää palautetta: aiheet olivat kiinnostavia ja esitykset informatiivisia. Palautteissa nostettiin esiin muun muassa seuraavia asioita:

”Erittäin informatiivinen, hyvin järjestetty ja aikataulu pidetty täsmällisesti. Ennen kaikkea M2 osoitti, että se välittää vuokralaisistaan enemmän kuin kukaan muu tuntemani vuokranantaja.”

”Hyvää oli ajankohtaiset asiat kysymyksineen ja asiantuntijoiden vastaukset. Aina jotain uutta tarttuu matkaan.”

”Mukava päivä ja tuli uusia kavereita ja hyviä ideoita. Tom Pöysti oli mahtava. KIITOS!”

”Tapasin tosi mukavan henkilön, joka asuu toisessa M2-Kotien talossa.”

Tule mukaan asukastoimintaan

M2-Kotien asukastoiminnan tavoitteena on lisätä yhteisöllisyyttä ja asumisviihtyvyyttä. Asukastoimintaan pääsee mukaan kuka tahansa M2-Kotien asukas. Lue lisää asukastoiminnasta käsikirjastamme ja liity mukaan vaikuttamaan oman talosi ja alueesi toimintaan sekä yhteisten asioiden hoitoon.

Lue lisää asukastoiminnasta.